Ivana napada državni rekord u sprintu u novoj atletskoj dvorani! (VIDEO)

Najbolja srpska atletičarka trčala je na mitingu u Novom sadu sprint na 60 metara, ali van konkurencije i bila je sporija samo pet stotinki od svog državnog rekorda

  • 0

Kraljica skoka u dalj sve bliža novom nacionalnom rekordu, ali u sprintu! Ivana Španović iskoristila je takmičenje u Novom Sadu gde je van konkurencije nastupila u trci na 60m.

>>> KRALJICA IVANA POBEDOM OTVORILA SEZONU: Oborila rekord najboljim rezultatom na svetu!

U konkurenciji najboljih juniorki Srbije, Ivana je istrčala 60m za 7,36 sekundi što je samo 5 stotih delova sekunde lošije od nacionalnog i njenog najboljeg rezultata koji je postigla prošle godine i iznosi 7,31 sekunde.

Treba istaći da je sprint jako važna komponentna svakog skakača u dalj, jer se upravo u tom delu i može popraviti tehnika i kasniji skok do daljih dužina.

- Zadovoljan sam kako Ivana ulazi u formu. Ovo je odličan rezultat i ono što smo planirali Ivana je i ostvarila.

- Vrlo je teško istrčati jak rezultat bez jake konkurencije, u svakom slučaju cilj je da napadnemo nacionalni rekord na državnom prvenstvu za seniore-ke koje će se održati sledećeg vikenda u novoj atletskoj dvorani u Beogradu - istakao je trener Goran Obradović.

Naredno takmičenje u skoku udalju Ivana će imati 17. februara u Štokholmu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA