Zvezda se svim silama bori da meč sa Efesom igra u Pioniru: Otkrićemo ko je napravio problem!

Klub sa Malog Kalemegdana ne odustaje od namere da dočeka Turke u Beogradu, uprkos zauzetosti Arene i Pionira

  • 59

Košarkaši Crvene zvezde ugostiće 26. februara turski Anadolu Efes u okviru 8. kola Top 16 faze Evrolige, ali je mesto odigravanja utakmice i dalje misterija.

>>> Gde će Zvezda dočekati Efes? U Beogradu nema mesta!

Zbog zauzetosti Arene, ali i hale "Pionir" krajem februara, crveno-beli moraju da razmišljaju o alternativama van prestonice, međutim klub sa Malog Kalemegdana ne napušta nada da će ugostiti Turke u Beogradu.

- Tražimo rešenje. Borimo se svim silama da ostanemo u Beogradu. Čekamo... Već 15 dana aktivno radimo na tome svaki dan - poručuju iz kluba.

Dejvis Kup reprezentacija Srbije dočekaće Kazahstan od 4-6. marta, konferencija "Momentum" u Areni na programu je od 26. do 28. februara, a oba događaja su zakazana mesecima unazad, o čemu su crveno-beli blagovremeno obavešteni.

- Problem nije Teniski savez, oni maksimalno gledaju da pomognu. Oni su ljudi zakupili salu još pre pet meseci i pitali su nas da li imamo nešto tada. Nama je neko drugi napravio problem, jer nam nije rekao da je izdao halu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Iz Zvezde su najavili da će, pošto konačno budu saznali gde će igrati, izdati saopštenje o tome "kako su upali u problem i ko ga je napravio".

Kao alternativna mesta odigravanja meča pominju se Novi Sad i Vršac, ali je Beograd i dalje broj jedan mesto za organizaciju meča, tvrde iz Zvezde.

- Još ne razmišljamo o "planu B", jer je Beograd i dalje prva opcija. A ako budemo morali da se "selimo", pravila su vrlo jednostavna. Zna se, na konto pravila Evrolige, koje hale mogu da dođu u obzir, plus njihova udaljenost od aerodroma koja ne sme da ide preko 100 kilometara.

Zamršena situacija, u ovom trenutku, ne ide na ruku šampionu ABA lige i Srbije, jer su male šanse da dočeka Efes u "Hramu košarke".

- Šanse postoje dok nam ne kažu da je nema. Mi se i dalje nadamo i radimo u tom smeru. Mi nismo u fazonu da idemo iz Beograda, a ako se izborimo za to reći ćemo u čemu je bio problem. Jer problem nije do Zvezde - kaže izvor kluba sa Malog Kalemegdana.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Na ovu temu razgovarali smo i sa direktorom "SC Tašmajdan" Milanom Novovićem, koji kategorički tvrdi da je Zvezda bila blagovremeno obaveštena o zauzetosti hale Pionir.

- Mi smo još u novembru obavestili Zvezdu o predrezervaciji Pionira, što uvek radimo kad su događaji u pitanju. Pitam ja šta je sa Arenom, zašto je kuknjava za Pionirom? U Pioniru igra reprezentacije Srbije, a u Areni, pogledajte koji je događaj tada. Dakle, hala Pionir je zauzeta blagovremeno o čemu je Zvezda pismeno obaveštena. Nema tu nikakvih nepoznanica - kaže Novović.

(M.B)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA