Tuga srpske košarke: Smederevci nemaju novac za Kup Radivoja Koraća?!

Centar Smederevaca je nedavno preskočio trening jer mu se oprasila krmača, ali to ga neće sprečiti da u petak, ako ekipa doputuje u Niš, čuva Maika Cirbesa.

  • 29

Tužno je na šta je spala srpska klupska košarka kad klub iz KLS nema ni doktora, ni ekonoma, ni fizioterapeuta, ni kondicionog trenera!

Reč je o KK Smederevo, koji će u 1/4 finalu nastupajućeg Kupa Radivoja Koraća odmeriti snage sa Crvenom zvezdom - možda!

"Možda", jer Smederevci, kako prenosi Blic, još uvek nisu zatvorili finansijsku konstrukciju za put do Niša, pa je pitanje da li će uopšte izaći na megdan Zvezdi.

Za sada, Smederevci su pronašli kombi čija je cena iznajmljivanja 27.500 dinara, kao i jedan privatni automobil, ali bi u tom slučaju morali da stignu na dan utakmice i da se vrate odmah posle meča, dakle da kući krenu u ponoć?!

- Pet godina igramo KLS i nikada nismo večerali posle gostovanja, već nosimo po dva sendviča, za po jedan u oba pravca - kaže ekonom Zoran Todorović.

- Nemamo doktora, ekonoma, fizioterapeuta, kondicionog trenera, krećemo na dan utakmice automobilima, vraćamo se posle meča, na dalja gostovanja iznajmimo pomenuti kombi, koji nas do najdalje Subotice košta 37.000 dinara, jer nemamo 90.000 za autobus.

Košarkaški klub Smederevo funkcioniše uz mesečni budžet od samo 5.000 evra, a situacija nije mnogo bolja ni u ostalim klubovima po Srbiji.

Nekolicina igrača, pored košarke, radi da bi preživela. Tako se, recimo, Darko Rnić bavi poljoprivredom. Nedavno je preskočio trening jer mu se oprasila krmača, ali ga radovi u polju ipak neće sprečiti da u petak, ako ekipa doputuje u Niš, čuva Maika Cirbesa.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    17. februar 2016 | 15:39

    E a onda se iz takvog kluba stvori jedan Divac ili Teodosić, uspe u igri i životu ode preko zaradi milione, i nevrati se više u Srbiju. A mi srbi odmah loše o njemu, pljuj pa pljuj! A gde je sad tu košarkaški savez i država i ministar sporta. Pa organizujte to malo bolje dajte ljudima šansu.

  • sva bozja stvorenja

    17. februar 2016 | 15:51

    Pitajte premijera zasto nema para za srpski sport, ali finansira narkomansko natovsku filijalu, poznatiju kao exit?

  • Petar

    17. februar 2016 | 16:02

    Tuga. To je ljubav prema sportu! Svaka cast momcima, nista nije sramno sto je posteno! A ovo sa krmacom je samo primer koliko se momci muce. On od te poljoprivrede zivi, ja sam sa sela i razumem njegovu muku. Samo napred decko, zelim ti uspeha i da zaigras u neki veci klub da se ne mucis sa tim. Sve najbolje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA