SPECIJAL PROGNOZA SUPER LIGE: Ko će prvi do Zvezde pred plej-of?

Partizanu 18 bodova neće biti dovoljno za drugo mesto

  • 14

Utakmicama 23. kola počinje prolećni deo Super lige, najelitnijeg srpskog fudbalskog takmičenja u kom je skoro izvesno poznato ko će biti šampion.

Naravno, u pitanju je Crvena zvezda, koja je dominantno osvojila titulu jesenjeg šampiona sa tolikom bodovnom zalihom da joj ni deljenje istih pred plej-of neće teško pasti.

Najzanimljivije će, svakako, biti za opstanak, ali i za mesta koje vode u Evropu. A da bi se došlo do Evrope i što boljeg plasmana na tabeli potrebno je ući u plej-of sa bolje pol pozicije. S obzirom na to da se igra jednokružni sistem nije svejdeno kome ćete gostovati, a koga dočekati kod kuće.

Telegraf Sport vam, stoga, donosi predikciju osam mečeva regularnog dela sezone, koliko ih je preostalo, kada su u pitanju timovi koji će se boriti za drugo, treće i četvrto mesto - Čukarički, Borac, Partizan i Vojvodina.

ČUKARIČKI

Brđani su pomalo neočekivano završili na visokoj drugoj poziciji, ako se uzme u obzir da su letos doživeli određene promene u igračkom kadru. Čini se da su sjajno odradili prelazni rok i teško da će doživeto poraz do plej-ofa.

Najteže će im biti protiv Partizana, ali s obzirom na to da su na poslednjih nekoliko mečeva izlazili na kraj sa crno-belima predviđamo remi na Brdu. Verujemo da će osvojiti minimum 18 bodova što će im biti dovoljno za drugo mesto pred doigravanje.

Foto: Telegraf, Wikimedia Foto: Telegraf, Wikimedia

BORAC

Ovaj Borac koji će na proleće istrčati na terene SL nije onaj Borac koji je jesenas žario i palio tim istim terenima. Promenili su i drugog trenera, a umesto Kosanovića stigao je Ljubiša Stamenković Piskavac. Većina igrača je napustilo tim. Barem oni glavni. Neki su otišli u inostranstvo, a neki su se ''rasuli'' po SL.

Teško da će igrati Evropu i samo bodovna prednost iz jeseni zadržaće ih u prvih osam pred plej-of. Ne verujemo da će osvojiti više od osam bodova.

Foto: Telegraf, Wikimedia Foto: Telegraf, Wikimedia

PARTIZAN

Gore od jeseni Partizan ne može. Čak 26 bodova zaostatka za Zvezdom jasno govori da su se crvno-beli oprostili od šampionske titule, ali je veoma bitno koji će završiti na tabeli pred plej-of. Tim je skoro kompletno renoviran, a novi trener Ivan Tomić će šansu dati i mladim fudbalerima. Partizan je na pripremama delovao moćno i verujemo da neće izgubiti u ovih preostalih osam kola.

Naravno, 27. februara nas očekuje večiti derbi u kom je Zvezda favorit, ali se meč ipak igra u Humskoj, gde je Zvezda poslednjih nekoliko mečeva teško stizala do bodova. Naša predikcija kaže da će partizan uzeti 18 bodova, ali će ipak kao treći u plej-of

Foto: Telegraf, Wikimedia Foto: Telegraf, Wikimedia

VOJVODINA

Novosađani su kompletno renovirali tim na proleće. Doveli su veliki broj iskusnih i kvalitetnih fudbalera koji će sa Lalatovićem na klupi sasvim sigurno izboriti Evropu sledeće godine. Teško da će ostali klubovi uspeti da ih skinu sa četvrtog mesta, gde bi trebalo da završe pred plej-of, jer će u međuvremenu prestići Borac.

Najteži meč biće im svakako onaj protiv Zvezde kod kuće i teško da će moći da izvuku i bod na tom meču. Verujemo da će do kraja regularnog dela sakupiti barem 15 bodova.

Foto: Telegraf, Wikimedia Foto: Telegraf, Wikimedia

Ukoliko se ova predikcija pokaže kao tačna, tabela od 2. do 5. mesta bi trebalo da izgleda ovako:

2. Čukarički 55

3. Partizan 54

4. Vojvodina 50

5. Borac 48

Ono što je takođe bitno jeste ko će kome biti domaćin u plej-ofu, o čemu je Telegraf već pisao. Vredi napomenuti još jednom...

Četiri najbolje plasirana kluba igraju četiri utakmice kao domaćini, a tri gostuju. Posledjna četiri plasirana igraju tri utakmice kao domaćini, a četiri gostuju.

Sedam kola plej-ofa bi trebalo ovako da izgledaju:

31. kolo: 1-2, 3-4, 5-6, 7-8.

32. kolo: 4-1, 2-3, 6-7, 8-5.

33. kolo: 1-3, 5-7, 2-4, 6-8.

34. kolo: 7-1, 3-5, 8-2, 4-6.

35. kolo: 1-5, 4-8, 2-7, 3-6.

36. kolo: 8-1, 5-4, 6-2, 7-3.

37. kolo: 1-6, 2-5, 3-8, 4-7.

(M. Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezda

    19. februar 2016 | 13:25

    18 bodova za grobose? Eh te lovačke priče. Smanjite malo, jel znate šta je to 18 bodova za poluraspadnutu ekipu?

  • Crveno bijela Krajina

    19. februar 2016 | 13:11

    Ne racunajte na bodove u derbiju ! 20 000 stize Delijaaa !

  • Capo

    19. februar 2016 | 15:50

    2. Čuka 3. Vojvodina 4. Borac 5. Radnički Niš 6. Mladost 7. Javor 8. Partizau

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA