UMALO SENZACIJA U NIŠU: Partizan u poslednjim sekundama oborio FMP! (VIDEO)

Crno-beli će u polufinalu kupa igrati protiv boljeg iz duela Crvena zvezda - Smederevo

  • 81

Košarkaši Partizana plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća, nakon što su slomili jak otpor lidera KLS lige FMP, i na kraju slavili rezultatom 85:83 (24:21, 25:19, 18:17, 18:26).

Publika u Nišu videla je odličan meč, dosta poena u serijama, ali i atraktivnih trojki.

Dalekometnim šutevima pokušavali su više igrači ekipe iz Železnika, ali oni ipak nisu mogli da na pravi način zaustave raspoložene crno-bele, iako su istopili prednost od 16 poena na svega pola koša u završnici.

FMP je imao više izgubljenih lopti - 21 na prema 14 Partizanovih.

Na kraju je FMP ipak imao šut za pobedu, ali je Partizan odigrao toliko dobru odbranu da je Đoković pogodio samo gornji deo table.

Najefikasniji: Džons 21 poen , Vilson 15, Vilijams 13, Cvetković 11. Na drugoj strani: Dobrić 23, Čović 20, Đoković 12, Bursać 11.

Vilijams je odigrao najbolju partiju od kako je stigao u Partizan, a imao je podršku Džonsa i Marinkovića.

Čak tri tehničke greške dosuđene su na ovom meču, što dovoljno govori o žaru borbe na parketu.

Marinković i Čović su trojkama na početku najavili da će Čair gledati karneval šuteva van linije 6.75. Posle uvodnih 3:3, crno-beli su se nakon ulaska Vilijamsa u igru odlepili na 16:9, ali je posle tajm-auta FMP nagazio i posle trojke Čovića bilo je 19:19.

Zaustavljen je nalet preko Vilijamsa, a u drugoj četvrtini je proradio Đoković, koji je pravio probleme najviše u drugoj i trećoj četvrtini. On je bio i najzaslužniji što je FMP u jednom momentu imao vođstvo 30:29, ali Partizan ne dozvoljava preokret.

Tajm-aut Džikića je upalio - Cvetković je trojkom vratio vođstvo, a Džons i Vitkovac su "produžili" do 38:30. Ni tu nije bilo opuštanja za crno-bele, opet su "panteri" preciznošću iz velike udaljenosti, preko Dobrića i Čovića, smanjili na svega poen razlike.

Kao po pravilu, Cvetković uzvraća na isti način. I svaki put kada bi usledio jedan šut, neko drugi iz ekipe bi bio podrška da se održi rezultatski plus.

U trećoj četvrtini je Partizan na sjajan način napravio seriju 5:0 i izgradio prednost od +16, i delovalo je da se pobednik lako nazire.

Prokockao je to Džikićev tim u završnici meča, mudro su to koristli Apić i Bursać i očas posla je prednost crno-belih bila +6, pa je na pet minuta do kraja viđena tesna borba i penal završnica.

Kada je Filip Čović pogodio svoju poslednju trojku na meču na pola minuta do kraja, a Vilson potom bio polovičan sa linije penala, FMP nije uspeo da ugrozi iskusniju odbranu Džikićeve ekipa, koja je pritisla visoko na trojci i onemogućila Đokovića da uputi bolji šut za pobedu.

Crno-beli sada čekaju boljeg iz meča Crvena zvezda - Smederevo, koji se igra u petak od 21 čas.

PARTIZAN: Cvetković 11 (3/4 za tri), Aranitović 9, Džons 21, Murić 2, Marinković 8 (2/2 za tri), Tanasković, Vitkovac 2, Koprivica 4, Milutinović, Vilijams 13 (9sk), Jovanović, Vilson (15).

FMP: Čović 20 (5/12 za tri), Ostojić, Apić 8 (9sk), Jeković, Đoković 12, Lazarević 7, Bursać 11, Dobrić 23, Miladinović, Šešlija 2, Radanov, Radovanović.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Racky

    18. februar 2016 | 21:52

    Nerazumem navijace fmp opet bojkot neki...

  • Siminovac

    18. februar 2016 | 23:03

    Što senzacija pa tu su negde po kvalitetu,da nema stranaca u partizanu bilo bi ćaooooo zdravo laku noć

  • Grobari Pancevo

    18. februar 2016 | 20:50

    Kup je nas!!! KKPartizan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA