Najbolji srpski NBA igrač: Ne znam da li će me Denver pustiti da igram za Srbiju

Tražim samo strpljenje i vreme, ali i naglašavam da bi mi bila velika čast. Svakako da je ekipa jaka i bez mene, poručio je Nikola Jokić

  • 19

Srpski košarkaš Nikola Jokić, član NBA ligaša Denvera, rekao je danas da bi voleo da zaigra za reprezentaciju na kvalifikacionom turniru za plasman na Olimpijske igre u Riju, ali da ne može sa sigurnošću da potvrdi da će mu to klub dozvoliti.

Jokić je trenutno najbolji srpski igrač u NBA jer igra najkonstantnije za razliku od Nemanje Bjelice i Bobana Marjanovića.

>>> Jokić izdominirao protiv Bostona u porazu Denvera, Bobi nije igrao! (VIDEO)

- Ako budem deo tima, biću jako uzbuđen. Želimo da pokažemo svetu da se Srbija vraća među najbolje košarkaške nacije na planeti. Svako sanja da jednog dana igra na Olimpijskim igrama i želimo da on postane java - rekao je Jokić za sajt FIBA.

>>> Nikola Jokić napušta Denver, ali ostaje u NBA?

Bivši košarkaš Mega Leksa, koji ove sezone u NBA ligi prosečno postiže 9,6 poena i šest skokova, nije mogao da obeća da će se naći u Beogradu na kvalifikacionom turniru.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Može mnogo toga da se desi do leta. Nisam siguran da li moj tim želi da me pusti ili da li ću biti zdrav. Ne mogu ništa da obećam svojoj zemlji, kako ne bi posle ispalo drugačije.

- Tražim samo strpljenje i vreme, ali i naglašavam da bi mi bila velika čast. Svakako da je ekipa jaka i bez mene - poručio je Jokić.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre igra se od 4. do 9. jula u KOMBANK areni, a rivali Srbije u grupi su Angola i Portoriko.

Pogledajte kako je razbio Boston

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Domacin

    23. februar 2016 | 13:21

    Inace za OI nije isto pravio kao za evropsko i svetsko prvenstvo, NBA klubovi su duzni da puste igrace na olimpijske igre. Tako da sine, sve je na tvojoj dobroj volji.

  • Goran

    23. februar 2016 | 14:25

    Pol gasol Mirotic Zoni Parker i ostali nemaju taj problem samo ovi nasi ne moras ni da igras ako to ne zelis stidite se svi od Djokovica

  • Domacin

    23. februar 2016 | 13:19

    Pa prijatelju, ja sam budan ko kreten svaku noc da bih te gledao kako igras , razmisljao sam kako ces da pomognes reprezentaciji a ti dajes izjavu ,, Ne znam da li cu da budem povredjen" . Tako ne razmisljaju igraci reprezentacije Srbije . Gledacu te i ubuduce a ako odustanes, kod mene si zavrsimo, ni na yt necu da odvojim 3 min da vidim tvoj ucinak.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA