Đoković sa naočarima posle predaje meča: Radi se o infekciji oka (VIDEO)

Srpski teniser objasnio zašto je morao da preda meč u Dubaiju

  • 24
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Nakon predaje četvrtfinalnog meča u Dubaiju, Novak Đoković je izjavio da je razlog odustajanja sa turnira infekcija oka koja ga muči već danima.

Felisijano Lopez je posle osvajanja tog jedinog seta 6:3 izjavio da mu je Srbin rekao da ima infekciju oka.

>>> Pogledajte kako je Đoković reagovao na bezobrazluk navijača u Dubaiju (VIDEO)

Najbolji teniser sveta je to i potvrdio.

- Osetio sam problem sa očima još pre početka turnira, prvo sa jednim – pa onda i sa drugim. Izgleda da je u pitanju iritacija, odnosno infekcija hemijskim agensima, pogoršana činjenicom da nosim sočiva. U međuvremenu mi je sugerisano da ih ne nosim, čega sam se pridržavao, ali se situacija pogoršavala iz dana u dan – dodatno naglašena time što sam igrao noćne mečeve, pod reflektorima - rekao je Đoković, pa nastavio:

Foto: Vuk Brajović Foto: Vuk Brajović

- Od samog jutra mi je stanje sa očima bilo veoma loše, što se odrazilo i na moj poslednji trening, nešto manje od dva sata pred meč. Zaista ne volim da na ovaj način okončavam moje učešće na turniru, i koristim ovu priliku da se izvinim svima u publici i organizaciji turnira zbog moje večerašnje odluke. Takođe ne želim ni jednog trenutka da umanjim Felicijanovu pobedu, i želim mu odlične nastupe do kraja turnira - zaključio je Đoković.

Za medije iz Srbije, nisu izneti nikakvi dodatni detalji u vezi sa očnim problemima – ali je zato bilo govora o predstojećem Dejvis Kup meču protiv Kazahstana.

- Odmah posle meča sam se konsultovao sa ovdašnjim oftamologom, dok ću odmah po povratku nastaviti tretman za koji se nadam da će dati rezultata do početka Dejvis Kup serije. Sigurno je da tenis neću igrati jedno četiri dana, pa ćemo videti kako ću se osećati u međuvremenu. Ovakve stvari se, sigurno, dešavaju sa razlogom – i iz njih treba izvući prave pouke. Siguran sam da mnogim ljudima nije pravo što su prisustvovali meču sa ovakvim krajem večeras, a činjenica je da će uvek biti onih koji će više – odnosno manje – razumeti nas igrače, kad do ovoga dođe. Nažalost, sada nisam u situaciji da na bilo koji način prognoziram moje stanje i status mog nastupa u Dejvis Kupu, ali se svakako nadam da će do poboljšanja doći što pre... - sa optimističnim osmehom se od novinara oprostio Novak Đoković, ali vidno razočaran što je – kao prvi favorit turnira –bio prisiljen da se se usled više sile povuče iz takmičenja.

Ovo je prvi poraz Ðokovića od novembra prošle godine, kada ga je na završnom turniru u Londonu savladao Švajcarac Rodžer Federer.

Lopez će u polufinalu igrati protiv Kipranina Markosa Bagdatisa.

(Telegraf.rs/Vuk Brajović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maki

    25. februar 2016 | 19:55

    On je ljudsko bice,nije masina

  • HVALA TI NOVAČE

    25. februar 2016 | 20:14

    LICNO JA TI NE ZAMERAM.... JER HVALA TI STO ŽIVIŠ U VREMENU KADA I JA I STO MOGU DA SE RADUJEM KAD POBEDJUJES DA SE NERVIRAM KAD GUBIŠ ALI DA TO POŠTUJEM JER TI SI TO NOVAČE ZASLUŽIO.... JEDNOSTAVNO TI SI DEO ŽIVOTA MOJE PORODICE.... MI NE GLEDAMO FINALA KAO POJEDINI VEC OD SAMOG POČETKA TURNIRA.... Hvala ti bre Srbine Božji....

  • ...

    25. februar 2016 | 21:47

    NOLE LEGENDO VOLIMO TE DRZI SE I DA PRODJE INFEKCIJA KAKVA SLAVLJA NAM PRIREDJUJE OVAJ KOMAK.PONOS SRBIJE primer svoj deci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA