Zvezda posle 4 godine pobedila u Humskoj: Crno-beli grmeli na sudije! (FOTO) (VIDEO)

Stranci jedini pogađali u burnom 150. večitom derbiju

  • 61

Zvezdinoj seriji nema kraja ni u Humskoj!

Fudbaleri Crvene zvezde upisali su 21. uzastopnu pobedu u prvenstvu trijumfom u 150. večitom derbiju protiv Partizana rezultatom 2:1 - posle preokreta!

>>> Partizan oštećen za gol (VIDEO)

Sva tri gola viđena su u uzbudljivom prvom delu igre i sva su postigli stranci. Partizan je poveo preko debitanta Gogua, a gosti su preokrenuli golovima Ibanjeza iz slobodnog udarca, i Vieire.

Meč je prekidan tri puta zbog bakljade navijača Partizana pa je trajao gotovo 100 minuta!

>>> SAŠA ILIĆ, BEZ DLAKE NA JEZIKU: Ne pamtim da je Partizan više pokraden na derbiju

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Crveno-beli su se poslednjih dvadesetak minuta branili sa desetoricom posle isključenja kapitena Lukovića (dva žuta kartona), a odbranili se zahvaljujući Kahrimanu, koji je u 97. minutu zaustavio udarac Kosovića!

>>> Da li je Partizan oštećen za penal? (VIDEO)

Senku na dinamičnu igru, golove, borbu i energiju koju su uložili svi akteri, bacili su nesigurni sudija Glođović i njegovi pomoćnici, koji su, ruku na srce, oštetili Partizan u dve situacije: za penal posle prekršaja Petkovića nad Mihajlovićem, i u momentu kada je isti igrač postigao gol, ali koji je poništen zbog nepostojećeg ofsajda, početkom drugog poluvremena.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

>>> TOMIĆ BESAN: Jer za ovo krvarimo i borimo se? 20, možda bude i 50 godina bez penala!

Zvezda je posle devet godina postigla dva gola na stadionu večitog rivala (poslednji put Zvezda je u Humskoj pobedila 5. maja 2012.) a meč će takođe ostati upamćen po rekordima igrača Partizana vrednih svakog poštovanja.

Kapiten Saša Iić prestigao je Momčila Vukotića po broju odigranih utakmica protiv Zvezde, pošto mu je ovaj derbi bio 26, a njegov 21 godinu mlađi saigrač Dušan Vlahović postao je najmlađi igrač u istoriji odmeravanja snaga Zvezde i Partizana sa 16 godina i 30 dana!

>>> Grobari provocirali Delije parama od Grujićevog transfera! (FOTO)Prethodni rekord držao je Luka Jović sa 16 godina, 9 meseci i 25 dana.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Još jedan epilog bitke u Humskoj je nova najveća prednost Zvezde u odnosu na Partizan, koja sada iznosi do sad neviđena 32 boda! Crno-beli će naredno kolo dočekati na nezavidnoj i vrlo neprijatnoj šestoj poziciji, iza Borca, Čukaričkog, Radničkog, Vojvodine i, naravno, Zvezde.

>>> Delije koreografijom isprozivale Grobare na 150. derbiju! (VIDEO)

Tok utakmice...

Partizan je startovao sa petoricom debitanata, a jedan od njih, Gogua, proslavio se u 18. minutu kada je dobro ispratio akciju po desnoj strani i centaršut neumornog Mihajlovića, i glavom smestio loptu pored Kahrimana. Golman Zvezde nije se pomerio u toj situaciji.  Bio je to vrhunac dobre igre otresitih crno-belih i potpuno zasluženo vođstvo.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

>>> Grobari provocirali Delije parama od Grujićevog transfera! (FOTO)

Ipak, od tog trenutka, menja se odnos snaga na terenu. Zvezde je više naginjala ka polovini Partizana i iz prve situacije da ugrozi Šaranova, uspela je da izjednači. Strelac je bio Argentinac Luis Ibanjez iz slobodnog udarca, ali uz veliku "pomoć" Saše Ilića, koji je pomerio glavu "u zidu" i baš tuda je lopta prošla i završila u samom donjem levom uglu.

Deset minuta kasnije bilo je 1:2!

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Grujić je pravovremeno "gurnuo" pas ka Srniću, ovaj pretrčao Bogosavca, centrirao u peterac, a tamo je Vieira, u padu glavom, svojim 16. golom u sezoni, Zvezdi doneo prvo vođstvo, a kako se kasnije ispostavilo i pobedu. Bio je to treći gol Portugalca u dva večita derbija.

>>> DELIJE I GROBARI ZAPALILI STADION: Spektakularne bakljade na početku drugog poluvremena 150. derbija (VIDEO)

Vredi reći da je Partizan pre gola Zvezde, preko Stevanovića, propustio veliku šansu, kada je Kahriman fantastičnom reakcijom rukom pročitao nameru naadača crno-belih.

>>> Grobari gađali Zvezdine igrače petardama pred početak derbija!

U nastavku meča nije bilo golova, ali uzbuđenja je bilo na pretek. I gosti su imali jednu jako izglednu priliku da odu na komotnih 3:1, međutim u šansi koju mu je pripremio Vieira, Srnićev duel "jedan na jedan" sa Šaranovim, u svoju korist je rešio golman Partizana.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Odluka Glođovića da poništi regularan gol Mihajlovića posle signalizacije pomoćnika, podigla je nervozu kod navijača Partizana do tačke usijanja. Partizanove šanse da dođe do egala ili eventualne pobede porasle su u 77. minutu, kada je Luković zbog dva brza žuta kartona (oba puta rušio Brašanca) zaradio isključenje, a njegovi saigrači do kraja trpeli veliki pritisak protivnika.

Glođović je produžio meč devet minuta, a u tom intervalu najbolju šansu da promeni rezultat nije iskoristio Kosović, čiji je udarac unutar šesnaesterca sjajno zaustavio Kahriman i sebi prilepio etiketu jednog od junaka derbija.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović
Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

TABELA: Crvena zvezda 68, Borac 41, Čukarički 38, Radnički Niš 38, Vojvodina 37, Partizan 36, Voždovac 33, Javor 31...

Partizan - Crvena zvezda 1:2 (1:2)

PARTIZAN: Šaranov - Bandalovski, Gogua, Jovanović (od 80. Lukić), Bogosavac - Everton, Brašanac, Saša Ilić (od 62. Kosović), A. Stevanović, Mihajlović - Božinov (od 53. Vlahović)

CRVENA ZVEZDA: Kahriman - Petković, Pavićević, Luković, Ibanjez - Le Talek, Donald, Grujić - Katai (0d 77. Plavšić), Srnić - Vijeira (od 90+4. Gavrić).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Provincijalac

    27. februar 2016 | 18:42

    Pišete o suđenju a ne pominjete bolesnike na tribinama koji gađaju fudbalere, koji bacaju dimne bombe pa se utakmica ne može gledati. Dokle ? Ima li neko u ovoj zemlji ko se može izboriti i izlečiti naš fudbal od ove teške bolesti ?

  • zvezdas

    27. februar 2016 | 18:19

    Jesam zvezdas ali ovaj sudija je ocajan, penal nije bio jer se igrac bacio jos pre kontakta sa nasim odbrambenim, ali svakako da ova poslednja akcija partizana nije bio ofsajd.

  • Doktor

    27. februar 2016 | 17:30

    Šta glumi ovaj Tomić. Prostačko ponašanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA