Moćni Partizan: Crno-beli ponizili Cedevitu i pomogli Zvezdi!

Pred sjajnim ambijentom crno-beli se igrali protiv hrvatskog prvaka

  • 97

Krcata Hala Sportova kao u dobra "stara" vremena, i pobeda Partizana, ponovo jakog i moćnog Partizana!

Ekipa Aleksandra Džikića održala je čas košarke evroligašu Cedeviti u fantastičnom ambijentu novobeogradske hale, odnedavno preimenovane u čast legende srpske košarke "Ranka Žeravice".

>>> Murić posterizovao dvojicu: Zakucavanje koje je diglo celu halu na noge (VIDEO)

Partizan - Cedevita 82:61 (29:24, 19:10, 16:12, 18:15), u 25. kolu ABA lige.

Ovo je trebalo da bude derbi, ali se duel srpskog i hrvatskog tima brzo pretvorio u igru "mačke i miša".

Nije preterivanje reći da su crno-beli ponizili protivnika u svim elementima igre i tako mu se "sa kamatom" revanširali za "tesan" poraz iz prvog dela sezone.

>>> Grobari tražili od košarkaša Partizana da puste Cedevitu, Džikić se smejao!

Pobeda Partizana znači i rokadu na drugom i trećem mestu, tako da je sada Zvezda preuzela mesto iza lidera Budućnosti, a Cedevita pala na treću poziciju, pa će aktuelni šampion imati prednost domaćeg terena u polufinalu plej-ofa.

Bila je ovo i poslednja utakmica Partizana u Beogradu za ovu sezonu regionalne lige.

Kevin Džons je predvodio Beograđane sa 21 poenom. Amerikanac je blistao u prvom poluvremenu u kojem je postigao 17, a pratili su ga Džamar Vilson sa 16 poena, Edo Murić sa 15, a istakao se i Darel Vilijams sa 12.

>>> VELIČKOVIĆ: Partizan je emocija, uvek me je nešto vuklo da se vratim!

U gostujućem timu čija se igra raspala u drugom poluvremenu, najviše poena ubacio je Miro Bilan, 13, ali daleko od toga da je ostavio pozitivan utisak. Evo i zašto.

Centar Cedevite je otvorio meč sa devet uzastopnih poena, ali je onda "potonuo" kao i svi njegovi saigrači o čemu svedoči i podatak da je promašio čak tri pokušaja zakucavanja (?!), još jedan zicer, kao i četiri slobodna bacanja.

Ali i da je Bilan iskoristio sve te prilike, teško da bi to mnogo pomoglo gostima protiv super raspoloženih i ekstra motivisanih igrača Partizana, koji su 40 minuta igrali kao u transu u oba pravca, na krilima bučne publike.

Uz pobedu, Džikićevi igrači su se navijačima za odanost odužili spektakularnim akcijama i potezima, mnoštvom kontri i zakucavanjima u čemu se najviše isticao Edo Murić, ali su ga i ostali u stopu pratili.

Partizanu je ova pobeda omogućila proboj na peto mesto koje će crno-beli imati priliku da potvrde u poslednjem kolu protiv Olimpije u Ljubljani, posle čega sledi kratak odmor i prelazak na front Superlige.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • suoisinoed

    29. februar 2016 | 23:14

    Vraćamo uslugu Zvezdi za prošlu sezonu kada su i oni razbili Cedevitu u Pioniru i pomogli nama! Trebamo međusobno da se pomažemo! Napred srpski klubovi!

  • ☆☆☆

    29. februar 2016 | 23:50

    Bravo za grobare! Pokazali ste da ste najveće dno ove zemlje Srbije!Sram vas bilo!!! Ja ne mogu da verujem da vi u meču vašeg kluba protiv Cedevite u jednom momentu navijate za hrvatski klub,skandirate svojima da ih puste samo zbog Zvezde! Da je vama draže da izgubite da bi jedan hrvatski klub bio uspešniji tj bolje plasiran od našeg,srpskog kluba...Pa da li je to normalno? Da li ste vi normalni ljudi?Srbi?Neee,vi niste Srbi definitivno!

  • Miha

    29. februar 2016 | 20:48

    Prelepa slika..institucija..smekerski dobijamo cedevitu!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA