Sporan gol, promašen penal i plasman Partizana u polufinale Kupa! (VIDEO)

Crno-beli se pridružili Borcu, Javoru i Spartaku u polufinalu nacionalnog kupa

Partizan je u polufinalu Kupa Srbije! U sablasno praznoj Humskoj, crno-beli su slavili nad Radničkim iz Niša rezultatom 2:0. Ovo je upravo trebalo crno-belima nakon burnog 150. Večitog derbija, iako je meč odigran u najgorem ambijentu praznih tribina.

Partizan - Radnički Niš 2:0

(Mihajlović 18, Stevanović 80)

Crno-beli su zasluženo slavili, ali daleko od toga da su im gosti u tome olakšali. Dok je Nemanja Mihajlović bio najopasniji po njihov gol, odličan je bio golman Aleksandar Jovanović, koji je upravo pomenutom igraču crno-belih odbranio penal i "skinuo" bar dva zicera.

Igrači Ivana Tomića su bili konkretniji, imali više prilika, a za propuštene nisu kažnjeni. Dve asistencije zabeležio je Kosović.

PARTIZAN: Šaranov, Bandalovski, Gogua, Jovanović, Bogosavac, Everton, Kosović, Lukić (od 73. Brašanac), A. Stevanović, Mihajlović (od 90+1 Golubović), Ilić (od 88. Vlahović).

RADNIČKI NIŠ: A. S. Jovanović, Petrović, D. Bulatović, R. Bulatović, Tomić (od 60. Stevanović), Bogdanović (od 79. Krstić), Đuričković, Marjanović, Todorović (od 65. Mrkić), A. M. Jovanović, Apostolović.

Sudija: Milorad Mažić (Vrbas)

>>> Otkriveno kome je fudbaler Partizana posvetio gol (VIDEO)

Brašanac i Božinov ostali su na klupi, a njihova mesta zauzeli su mladi Kosović i Lukić, dok je u napadu jnajistureniji bio Saša Ilić. Posle toga vam je jasno da je je trener Ivan Tomić krenuo sa realizacijom nekih svojih ideja o igri i formaciji, što nije želeo da otkriva na konferenciji pred početak prolećnog dela sezone.

Posle uvodnih, dosadnjikavih 15-ak minuta, crno-beli su uspeli da povedu preko Mihajlovića, koji se već drugi meč zaredom nameće kao džoker ekipe. Na vreme je reagovao da postigne prvenac, kada je Kosović uputio loptu, ali ju je na tom putu dotakao Saša Lukić, i po svemu sudeći, gol je postignut iz ofsajd pozicije.

>>> Mihajlović načeo Radnički: Da li je Partizan dao gol iz ofsajda? (VIDEO)

Mažićev pomoćnik nije podigao zastavicu, a mladi Mihajlović nastavio je da kreira uzbuđenja - nedugo potom izašao je sam pred Jovanovića, koji mu je sjajno odbranio, a onda u šesnaestercu je desno iskosa šutirao, ali iznad prečke.

U 50. minutu je Partizan mogao da prelomi - penal je dosuđen nakon što je Bulatović u padu igrao rukom kada je u prodoru bio Stevanović. Priliku je dobio Mihajlović, šutirao je ali je golman Jovanović pročitao njegovu nameru i sigurno odbranio jedanaesterac.

Samo pet minuta kasnije je još jednu fantastičnu intervenciju gostiju, kada je ekipu spasao sigurnog gola koji je mogao da da Bogosavac.

Dosta propuštenih prilika domaćih Radnički nije kaznio. Pitanje pobednika rešio je Stevanović na odličnu loptu Kosovića, i duplirao vođstvo. Posle toga je fantastičnu priliku gostiju omeo Šaranov intervencijom, i tada je praktično sve bilo jasno.

Crno-beli su do 88. minuta igrali bez klasičnog špica, kada je u igru ušao Vlahović umesto Saše Ilića.

Igrači Partizana i Radničkog se ponovo vide već u nedelju, a meč u okviru JSL igraće se u Nišu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale ortodox

    2. mart 2016 | 18:36

    E sad se vidi što su hteli da im sudi mažić da im priznaje golove iz kilometarskog ofsajda gde si sad tomiću što sad nelaješ

  • Salex

    2. mart 2016 | 19:32

    Ofsajd!!!!

  • Zvezda

    2. mart 2016 | 19:35

    Mažiću a što si nisi obukao tvoj crno beli dres sa br.12 pošto si im glavni igrač.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA