TEŠKA SITUACIJA ZA SRBIJU: Đoković i Zimonjić izgubili, Kazahstan vodi 2:1!

Najbolji singl i najbolji dubl igrač Srbije, pokušali su u igri parova da donesu našoj reprezentaciji vođstvo u duelu protiv Kazahstana, ali su poraženi sa 3:0

  • 26

Posle drugog dana Dejvis kup duela između Srbije i Kazahstana, rezultat je 2:1 za Kazahstan. Srbija je izgubila duel u dublovima sa 3:0 Novak Đoković i Nenad Zimonjić su poraženi sa 6:3,7:6,7:5 od Aleksandra Nedovjesova i Andreja Golubjeva.

Teška situacija za Srbiju jer sada u nedelju u sniglovima moramo da ostvarimo dve pobede. Đoković protiv Kokuškina, a Viktor Troicki protiv Nedovjesova.

>>> Sav bes je Đoković iskalio na reketu u Pioniru (FOTO)

Prvi meč počinje u 13. sati a na terenu bi trebalo da bude Novak Đoković.

>>> Troicki iskritikovao beogradsku publiku: Izgleda da 22. teniser sveta nije bitan!

Uvodni set je dobro počeo za srpski dubl, koji je prvi došao do brejka i poveo sa 3:2. Ipak, tada je usledio neočekivan pad u igri, pa su Kazahstanci vezali četiri gema, oduzevši servise i Novaku i Nenadu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Delovao je naš dubl mnogo nervoznije, ali je pad usledio kada se to nije očekivalo, baš kada je sve počelo dobro.

U drugom setu su Kazahstanci nastavili da vrše pritisak, ali su naši teniseri odolevali. Već u uvodnom gemu na servis Đokovića početkom 2. seta Kazahstanci su imali 3 brejk lopte, ali su srpski teniseri odoleli pritisku.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

 Do kraja seta nije bilo ni brejk lopti i sve je odlučeno u tajbrejku. Naši teniseri su napravili mini-brejk i poveli sa 2:0. Ipak, Kazahstanci su uzvratili i sa tri mini-brejka došli do vođstva od 2:0 u setovima.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Treći set je bio najneizvesniji. Nije bilo brejka sve do 12 gema kada su Kazahstanci bili koncentrisaniji i uspeli su da bez taj brejka uzmu servis našim momcima i osvoje set sa 7:5.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Prethodno se vodila velika borba, a Zimonjić i Novak su bili blizu brejka u četvrtom gemu kod rezultata 2:2, kada su mogli da preokrenu, ali su se rivali izvukli.

DEJVIS KUP 1. KOLO (drugi dan)

V. Britanija – Japan 2:1

Italija – Švajcarska 2:0

Argentina - Poljska 2:1

Francuska – Kanada 2:0

Nemačka – Češka 1:2

Belgija – Hrvatska 1:2

Srbija – Kazahstan 1:2

SAD – Australija 2:1

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirjana

    5. mart 2016 | 20:31

    Čitam komentare,strasne izjave pojedinaca i pitanje moje njima je sta su oni uradili za svoju zemlju?Najlakše je kritikovati drugog. Novaku, Zimonjiću, Troickom i teniskom savezu samo napred ima i nas koji vas podržavaju i kada gubite i kada posedujete sve je to sport. MOMCI SUTRA JE NOVI DAN IDEMO DALJE

  • ing.Miloš Djonović

    5. mart 2016 | 17:42

    Makar gosti vode treba se dodatno potruditi.Sretno.

  • Dragana

    5. mart 2016 | 18:02

    Svi imamo los dan, ali prodje i bude bolje! Bilo da pobedi ili izgubi za moju decu (3-oje) ce uvek biti pobednik! NOLE NAJBOLJI SI

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA