ZA ISTORIJU: Lebron Džejms tek osmi igrač NBA sa tri MVP titule

Bek Majamija u izboru pobedio Duranta, Brajanta, Pola i Parkera

  • 0

Uoči sutrašnjeg Majamija i Indijane na startu polufinalne serije Istočne konferencije, Lebron Džejms će zakoračiti u klub najvećih košarkaša u bogatoj istoriji NBA. Dobiće priznanje za treću MVP nagradu u karijeru, što će ga svrstati kao tek osmog igrača koji je tako nešto uspeo tokom karijere.

Posle Karima Abdula Džabara, Majkla Džordana, Bila Rasela, Vilta Čemberlena, Lerija Birda, Medžika Džonsona i Mozesa Melouna dodaje se ime Lebrona Džejmsa, asa Majamija, koji ispred sebe sigurno ima nekoliko godina, tokom kojih može da popravi svoje mesto na večnoj listi.

Posle dve vezane titule tokom igranja u Klivlendu i pauze od prošle godine, kada je laskavo priznanje poneo Derik Rouz, Džejms je ponovo "glava".

Sa prosečno postignutih 27,1 poena, 7,9 skokova, 6,2 asistencije, Džejms je vodio Majami do polufinala Istoka, gde u nedelju počinje borbu za plasman u finale Istočne konferencije.

Do poslednjeg trenutka, aktivni konkurenti su mu bili Kevin Durant (Oklahoma), Kris Pol (Klipersi), Kobe Brajant (Lejkersi) i Toni Parker (San Antonio), a do kraja dana biće poznato koliko su na kraju zaostali za pobednikom. U večernjim satima biće poznato koliko je ko poena ostvario.

VEČNA LISTA MVP IGRAČA

Abdul Džabar 6

Majkl Džordan, Bil Rasel 5

Vilt Čemberlen 4

Mozes Meloun, Lebron Džejms, Leri Bird i Medžik Džonson 3

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA