NE ŽELIM OVAKO DA ZAVRŠIM KARIJERU: Šarapovu čeka drakonska kazna zbog dopinga!

Ruskinja se nada da će dobiti drugu šansu da ponovo igra tenis

  • 5
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Marija Šarapova je na vanrednoj konferenciji za novinare šokirala svet priznanjem da je koristila doping. Ona je pala na testu tokom Australijan opena, a nedavno su joj stigli i rezultati anti-doping agencije, koje je obelodanila teniskoj javnosti.

>>> Šarapova priznanjem šokirala ceo svet! (VIDEO)

Sporni medikament je Meldonijum i priznala je da ga je često koristila tokom karijere. Ipak, on je do skoro bio dozvoljen, ali ona ističe da nije bila upoznata sa promenom pravila koja je usledila krajem prošle godine.

To bi moglo da je košta veoma skupo. Ruskinja je istakla da snosi punu odgovornost zbog svog postupka. Sada se suočava sa drakonskom kaznom i suspenzijom iz tenisa u naredne dve godine, koja je standardna za takvo kršenje pravila - prenosi Independent.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Medikament se uzima za lečenje bola u grudima i prevenciju srčanog udara, ali takođe i za poboljšanje performansi sportista i njihovu izdržljivost, pa se našao na listi zabranjenih Svetske anti-doping agencije.

Šarapova ističe da ne planira da se povuče iz tenisa i da završi karijeru i nada se da će joj biti pružena nova šansa.

- Znam da se suočavam sa posledicama, i ne želim da završim karijeru na ovaj način. Nadam se da će mi biti pružena druga šansa da igram - rekla je petostruka Gren slem šampionka.

Šarapova je na konferenciji za medije objasnila i zašto je koristila Meldonijum.

-  Meldonijum sam prvi put počela da koristim 2006. godine, zbog toga što sam često bila bolesna. Imala sam i nedostatak magnezijuma u organizmu, a pojavili su se i znaci dijabetesa - rekla je Šarapova.

Pogledajte i njenu konferenciju za medije.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    8. mart 2016 | 10:53

    Sad kad Rafa otkrije ni Eskobar neće mirno u grobu da spava.

  • Drekavac

    8. mart 2016 | 01:27

    Celo selo voli belo...

  • momazver

    8. mart 2016 | 08:00

    Izuzetno je teško u danasnjem vrhunskom sportu postizati velike rezultate,na koje se troši životinjska snaga,a ostati čovek.Oni se takmiče NON-STOP,SKORO BEZ ODMORA.UBIJAJU IH I *UBIJAJU* SE.ZBOG USPEHA I PARA.Ali da budemo pošteni i gomila lekova koje mi koristimo prepuni su kojekakvih sastojaka za naše dobro,ali i dobro onih koj nam ih prave....i navlače na njih.Još mu ovi sportisti dodju ko pokusni kunići.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA