ARIVEDERČI! Kraj za Sedorfa, Del Pjera, Nestu, Inzagija, Zambrotu, Di Vaja, Kordobu i druge

Nekoliko legendi italijanskog i svetskog fudbala sutra će odigrati svoj poslednji meč

  • 0

Godinama je Milan bio poznat kao klub koji ništa ne menja i oslanja se na svoje veterane, cedeći iz njih i poslednji atom snage. I ne može se reći da nisu imali uspeha u tome. Međutim, jednoj eri je definitivno došao kraj. Milan napuštaju igrači koji su obeležili prethodnu deceniju evropskog fudbala. I ne samo Milan. Italija se sutra oprašta od još nekoliko svojih fudbalskih veličina koje su obeležile "kalčo".

Posle Alesandra Neste, Đenara Gatuza i Klarensa Sedorfa, klub sa "San Sira" napuštaju i Klarens Sedorf, Đanluka Zambrota i Mark van Bomel. 

Sedorfu ističe ugovor, a Milan mu nije ponudio novi. Ali, zato jeste brazilski Botafogo, koji je spreman da žestoko odreši kesu da bi doveo jednog od najboljih svetskih fudbalera u poslednje dve decenije.

- Još nije doneo odluku, ali će to učiniti u narednih 15 dana. On je perfekcionista i najvažnije mu je da nastavi da igra fudbal na visokom nivou. Jedno je sigurno, a to je da neće preći u neki drugi italijanski klub - poručio je Sedorfov menadžer.

Milan je ponudio novi ugovor Marku van Bomelu, ali je on to odbio, jer želi da odigra još jednu sezonu u PSV Ajndhovenu i da onda okači kopačke o klin.

- Iako sam ovde proveo samo godinu i po dana, baš sam se vezao za klub. Milan je jedna velika familija. Hvala Galijaniju što me je doveo ovde, a ja sam se trudio da mu vratim na terenu. Mogu tek da zamislim kako je šampionima poput Sandra Neste, Rina Gatuza ili Pipa Inzagija, koji su ovde proveli po desetak godine. "Forca Milan" i možda se jednog dana vratim ovde kao trener - rekao je Van Bomel.

Još jedan veteran stavlja tačku na karijeru u dresu "roso-nera". Đanluka Zambrota odlazi, a najverovatnije i završava karijeru.

Danas se ispred Milanovog trening kampa u Milanelu okupilo nekoliko stotina navijača koji su skandiranjim i paroloma pozdravili svoje dugogodišenje miljenike i zahvalili im na svemu šti su uradili za klub. Zanimljivo je to što iz kluba odlaze čak četvorica fudbalera, koji su bili prvaci sveta sa Italijom 2006. godine. Milan sutra igra protiv Novare, a pretpostavlja se da će svih šest odlazećih prvotimaca zaigrati.

Sutrašnje kolo Serije A će zaista proći u znaku oproštaja i setnoj atmosferi, jer će fudbalsko zbogom Italiji reći velikan Alesandro del Pjero.

Juventus sprema veliku žurku jer će pred svojim navijačima proslaviti osvajanje Skudeta i oprostiće se od popularnog Pinturikija - Alesandra del Pjera, verovatno najveće legende u istoriji kluba. Sa 700 mečeva i 288 golova, Del Pjero je klupski rekorder u obe kategorije. Navijači će ga sigurno ispratiti u velikom stilu, a on je toliki džentlmen da se setio i ostalih asova koji dele njegovu sudbinu.

- Sandro, Rino i Pipo, bili ste saigrači i rivali, ali nikada neprijatelji. Srećan sam što sam igrao sa vama ili protiv vas. Momci, mnogo vas poštujem. Vaš Ale - napisao je Del Pjerfo na svojoj Fejsbuk stranici.

Pored asova Milana i Juventusa, odlaze i još neki sjajni fudbaleri poput Marka di Vaja (Bolonja), Ivana Kordobe (Inter), Kahe Kaladzea (Đenova)...

Zanimljivo je to što je Kaladze najavio da se vraća u svoju Gruziju, gde će se baviti politikom.

- Posle 18 godina došao je i ovaj dan i tužan sam. Ali, istovremeno osećam veliko uzbuđenje što ću se baviti politikom. Vraćam se u Gruziju da pomognem deci da žive u slobodnoj i demokratskoj zemlji, koja će biti član Evrope i NATO. Ovo će biti utakmica mog života - poručio je nekadašnji štoper Milana.

(A. G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA