Žreb za Rio: Košarkašice Srbije u četvrtom šeširu, mogući rivali SAD i Australija!

Šampionke Evrope bi u grupi na Igrama mogle da se nađu sa SAD ili Australijom iz prvog šešira, i Kanadom i Brazilom iz drugog, dok su u ostalim šeširima kvalifikanti

  • 0

Žreb za olimpijski turniru u košarci, u obe konkurencije, održaće se u petak u švajcarskom Mijeu (15.30 sati), sedištu Međunarodne košarkaške federacije (FIBA).

>>> Srpkinja pojačala trostruke šampionke WNBA lige!

Kako je FIBA  objavila, seniorke Srbije, aktuelne evropske šampionke, naći će se u četvrtom šeširu.

>>> OLIMPIJSKE IGRE: Srbija ne može sa Litvanijom (ako se plasira)

Naime, sedam reprezentacija koje su već obezbedile plasman na Olimpijske igre svrstane su u prva četiri šešira, dok će preostalih pet ekipa, koje budu obezbedile olimpijsku vizu preko kvalifikacionog turnira u Nantu (13-19. jun, biti naknadno žrebane kako bi grupe bili približnog kvaliteta.

U prvom šeširu na žrebu biće SAD i Australija, u drugom Kanada i Brazil, u trećem Senegal i Japan, u četvrtom Srbija i jedan od kvalifikanata, dok su u petom i šestom kvalifikanti.

Kada je reč muškom turniru, koji će takođe imati dve grupe sa po šest reprezentacija, sistem je isti.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

U prvom šeširu su SAD i Španija, u drugom Venecuela i Argentina, u trećem Nigerija i Kina, u četvrtom Australija i Brazil, u petom Litvanija i kvalifikant, a u šestom dva kvalifikanta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA