Partizan silan protiv Voždovca: Spektakularan gol Kosovića! (VIDEO)

Crno-beli lako pobedili, ali i propustili priliku da ubedljivije reše utakmicu

  • 35

Najbolju partiju Partizana ove sezone nije imao ko da vidi.

Pred praznim tribinama u Humskoj ekipa Ivana Tomića pobedila je Voždovac 3:0 u 26. kolu Superlige, a mogla je daleko ubedljivije, no i ovako ostaje utisak da su crno-beli, konačno, pružili veoma kvalitetnu igru koju su umeli da krunišu golovima i mnoštvom šansi.

I bez klasičnog špica, pošto je Tomić počeo meč bez Božinova i Vlahovića, crno-beli su delovali ambiciozno i angažovano u napadu, kreativno i efikasno, te su preko Brašanca, Stevanovića i Kosovića, čiji je pogodak bio priča za sebe, pokazali da su daleko bolji tim od "zmajeva".

Sve bolji vezni fudbaler koji polako postaje veoma važna karika u igri crno-belih, spektakularnim "makazicama" u stilu Huga Sančeza savladao je golmana Popovića i postavio konačan rezultat.

Bio je to, bez dileme, najlepši potez otvorene utakmice, verovatno će biti i potez kola, i prava je šteta što to niko, sem službenih lica i novinara, nije bio da ga nagradi aplauzom.

Jedina slaba karika u ekipi Partizana u subotu bio je vrlo nesigurni golman Bojan Šaranov, čija tri kiksa, srećom po domaći tim, igrači Voždovca nisu umeli da kazne.

Prvi put iskusni čuvar mreže pogrešio je na isteku 40. sekunde, kada je uhvatio povratni pas Gogue, a Marinković posle indirekta, pogodio Stevanovića u međunožje. Pet minuta kasnije, još bolju šansu imali su gosti, ali se tada Šaranov iskupio za prethodni kiks. Tada je odbranio "zicer" Ćirkovića koga je prethodno odlično proigrao Odita.

U nastavku meča Šaranov je još jednom loše reagovao na povratni pas, a u drugom poluvremenu laganu loptu ispustio je prilikom intervencije, međutim i stigao psole toga da je izbaci u korner pre Odite.

Posle uvodnih ansi Voždovčana na terenu je u nastavku postojao samo jedan tim.

Partizan je preuzeo konce igre, napadao, stvarao šanse, konačno i poveo u koprodukciji asistenta Mihajlovića, koji je nabacio iz kornera, i Brašanca, koji se našao ulozi egzekutora na "prvoj stativi".

Nedugo potom bilo je 2:0, posle možda i diskutabilnog penala kada je Mihajlovića na ivici kaznenog prostora oborio Mihajlov, a Stevanović, za razliku od mnogih njegovih bivših i sadašnjih saigrača, uspeo da posigne gol sa "kreča" i skine "prokletstvo" kod gola podno južne tribine.

"Komotno" vođstvo omogućilo je crno-belima daleko veće samopouzdanje, odakle je proistekla i dopadljiva i igra, lepa za oko. Brašanac je bio najbliži golu u nastavku, ali je njegov udarac zustavio Popović, a onda i prečka. U šansi se kasnije našao i Ilić, u dva navrata, i tad je Popović bio na visini zadatka.

Ipak, golman gostiju nije mogao ništa u 70. minutu kada je odlični Kosović maestralnim "makazicama" na centaršut Stevanovića, prkoseći gravitaciji, matirao čuvara mreže "zmajeva" i stavio tačku na mini-goleadu u Humskoj.

Partizan - Voždovac 3:0

(Brašanac 11, Stevanović 26.p, Kosović 70)

Partizan: Šaranov - Bandalovski, Gogua, M. Jovanović, Bogosavac - Jevtović, Brašanac, Kosović (od 70. Kosović) - A. Stevanović (od 82. Golubović), Mihajlović, Ilić (od 74. Božinov).

Voždovac: Popović - Terzić, Mihajlov, Ivković, Puzigaća - M. Pavlović, Radin - Krasić (od 76. Asani), Marinković (od 84. Damjanović), Ćirković (od 59. Stojanović) - Odita.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DocaPFK

    12. mart 2016 | 17:05

    Gazi bre!!!

  • Milos .. PFC

    12. mart 2016 | 16:48

    Gaziiiii !!!!! Nemoze drzavni projekat nista !!!!!

  • Koja

    12. mart 2016 | 17:06

    Au!!!!! 3 :0 je još nezabelezen rezultat u istoriji fudbala. Kakva kolosalna pobeda. Za istoriju i pamćenje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA