Zvezda i Partizan pozvani na razgovor o EVROKUPU: Na stolu je ponuda - ugovor na 3 godine

Evroliga je pozvala 23 kluba na sastanak u Barseloni na kojem će im ponuditi trogodišnje ugovore za igranje u Evrokupu

  • 81

Čelnici KK Crvena zvezda i KK Partizan pozvani su u Barselonu 14. marta ( ponedeljak) kako bi prisustvovali sastanku ULEB-a i razgovorima oko Evrokupa i novog formata takmičenja.

>>> Bertomeu dobio dres Partizana! (FOTO)

Kako prenosi sajt "Sportando" koji se poziva na izvore iz Gazeta delo Sport Evroliga nudi ponudu koja se baš neće dopasti navijačima Zvezde, ali možda hoće navijačima Partizana.

>>> ABA dobija jedno mesto, ali to ne znači da će šampion ići u Evroligu!

Predsednik Evrolige Đordi Bertomeu koji je u petak bio u Beogradu na meču Zvezde i Panatinikosa, pozvao je 23 kluba među kojima su i večiti srpski rivali. Tada je rekao da će ABA liga imati jedno mesto u Evroligi.

Evrokup će imati isti format kao Evroliga sledeće sezone a to znači četiri grupe sa po četiri tima, a pobednik će igrati u Evroligi.

Bertomeu je pozvao sledeće klubove: AEK, Aris, Limož, Strazbur, Bešiktaš, Galatasaraj, Unikahu, Valensiju, Gran Kanariju, Lijetuvos Ritas, Neptunas, Albu, Bajern, Bamberg, Uniks Kazanj, Lokomotivu Kuban, Crvenu zvezdu, Partizan,

Cedevitu, Dinamo sasari, Palakanestro Ređana, i Akvila Basket Trento.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ponuda na stolu je trogodišnji ugovor za igranje u Evrokupu.

Ova ponuda odgovara KK Partizanu jer ove sezone nisu izborili igranje u Evrokupu, a i finansijska situacija im više odgovara da igraju slabije takmičenje od Evrolige. Međutim, Zvezdi ne odgovara jer oni žele da igraju Evroligu, što su ove godine rezultatima i posetom navijača pokazali da spadaju među 8 najboljih.

Zanimljivo je da ni u jednoj kombinaciji nema Budućnosti koja je bila prva u ABA ligi niti Mega Leksa koji je četvrti.

(Telegraf.rs/Sportando)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    13. mart 2016 | 12:00

    Sto se Buducnosti tice, ona ide u EL posto je sediste ABE u CG, a Mega svoje mesto "prepusta" KKP iz raznoraznih razloga (koji ce uskoro isplivati na svetlost dana, FmpczIdeaVoli zbog "kredibiliteta" predsednika mutanta (zbog poznatih OPTUZBI koje su u SPEC. Tuzilastvu i moraju se privesti KRAJU..) nije POZELJNA U EL, cak i Evro Kup dolazi u pitanje !!!

  • SCGRU

    13. mart 2016 | 13:06

    Ovo je gospodo klasicna pljacka..umjesto da zbog dobre atmosfere i kosarke pozovu i Crvenu Zvezdu i Partizan u el oni pozivaju pola turske lige, malo spanaca i grka i CSKA..e ako ovakav format bude dabogda ga turci ne gledali titule i CSKA im uzimao trofej svake godine..

  • LA[K]I

    13. mart 2016 | 11:49

    Pa Zvezda ce igrati Evroligu, ako osvoji ABA ligu, ako ne osvoji igra ce Evrokup nevidim sta je tu sporno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA