Monika Seleš progovorila o jednoj posledici uboda nožem: Kako joj je ludak uništio karijeru (VIDEO)

Čuvena bivša gren slem šampionka kaže da je dugo za sebe čuvala šta je radila posle kobnog događaja pre 23 godine

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Nekada najbolja teniserka sveta Monika Seleš je u intervjuu za magazin "People" otkrila kakav je problem imala pošto je preživela napad nožem na turniru u Hamburgu.

Pre 23 godine je jedan domaći navijač preskočio ogradu tokom meča i ubo tadašnju najbolju igračicu sveta, koja je tada imala svega 19 godina.

Sve to ostavilo ozbiljne posledice na najmlađu šampionku Rolan Garosa, i nije krila da je uvek bila u strahu da je u opasnosti i da joj bezbednost ugrožena.

Međutim, rođena Novosađanka je otkrila koju je još fobiju imala.

- Dugo sam ovo čuvala za sebe, ali napad nožem ostavio je i jednu sasvim neobičnu posledicu na mene - rekla je Selešova, pa objasnila:

- Uz sve strahove i fobije više nisam mogla da kontrolišem svoj apetit. To je trajalo godinama. Bilo me sram jer nisam mogla da prihvatim da nešto nemam pod kontrolom, ali jednostavno nisam uspela da se zaustavim s hranom. Pojela bih ogromne količine u kratkom vremenu i to se onda, jasno, loše odražavalo na fizičku pripremu nakon povratka na terene - otkrila je 42-godišnja Monika, koja od 1994. godine ima američko državljanstvo, i živi na Floridi.

U karijeri je osvojila devet Gren slem titula. Najveće uspehe beležila je u trenucima pre napada. Posle povratka na teren nakon napada osvojila je samo jednu Gren slem titulu, 1996. na US openu.

Nebo joj je bila granica, ali je to oduzeo poludeli Nemac...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brale

    14. mart 2016 | 12:35

    To je urađeno namerno. Niti je taj lud niti je urađeno za džabe. On je plaćen vrhunski za taj posao. Naravno brzo je izašao a sad je pod stalnim nadzorom. Mora da se javi psihijatriju svaki mesec. A uzeo je milione. Nemačka je želela da uništi sve što je jugoslovensko. Najviše na svetu Nemačka je mrzela SSSR I YU.. Ali patološki. A brzo su skontali da Štefi pored Monike nemoze nikad da prodje. Ona je bila ženski Nole. Nije slučajno i nije ludak. Samo dobro plaćen. Verujem da za to prima vrhunsku platu i dan danas.

  • Brale

    14. mart 2016 | 12:41

    A to sto je napadate što je uzela američko drzavljanstvo to je glupost. Ja sam proveo 55 g ovde nadajući se boljem. Imao sam priliku odem još pre trideset godina. Danas kad sumiram svoj zivot a prilično sa ostarao, shvatam da je moja najveća greške to što nisam otišao. Ranjen sam u ratu i borio se sa Srbiju. Sad shvatam da je Srbija društvo bednih sa jedne i skotova sa druge strane. Ko god ima priliku neka beži.

  • Pera

    14. mart 2016 | 12:42

    A gde ste vi procitali da je odmah nakon napada uzela drzavljanstvo,da znate kao sto neznate,tih godina nije bilo moguce dvojno drzavljanstvo narocito izmedju ove dve zemlje,mrznja vam viri iz ociju,sramota...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA