Sukob FIBA - Evroliga ide pred Evropsku komisiju!

FIBA odlučila da ide do kraja u borbi protiv Evrolige

  • 0

Trvenje na relaciji FIBA - Evroliga postaje sve intenzivnije kako se bliži trenutak raspleta situacije na košarkaškoj mapi Evrope za sledeću sezonu.

>>> Klubovi traže od ABA lige: Izjasnite se da li ste za FIBA ili Evroligu!

Evroliga je praktično osigurala elitno takmičenje koje će sa narednom takmičarskom godinom biti daleko unosnije za sve klubove učesnike, ali i FIBA ih želi pod svoje okrilje i spremna je da se za svoja prava u borbi protiv Đordija Bartomeua i vrhuške iz Barselone izbori preko institucija Evropske Unije.

Specijalizovani košarkaški portal iz Grčke, Eurohoops, došao je u posed pisma koje je FIBA poslala na adrese svih evroligaških klubova sa "A" licencom, u kome je glavni zaključak kritika klubovima da rade u interesu male grupe ljudi, a ne u interesu budućnosti evropske klupske košarke.

- Ponašanje ECA (Euroleague Commercial Assets company, dakle Evrolige) narušava dugoročnu budućnost klupske košarke u Evropi. Vrata FIBA i dalje su otvorena za dijalog na ovu temu, ali imajući u vidu kontinuirano ignorisanje zakona od strane ECA, FIBA statutarno telo, a zarad dobrobiti evropske košarke, je primorano da preduzme mere protiv ECA, koje uključuju i žalbu Evropskoj komisiji i ostalim nadležnim instancama - navodi se u pismu FIBA upućenom svim klubovima sa "A" licencom.

Na kraju pisma potpisanog od strane generalnog sekretara organizacije Patrika Baumana i izvršnog direktora Kamila Novaka, stoji i poruka da su klubovi "ovim putem pozvani da se obavežu FIBA i da se ubuduće i oni i organizacija ECA javno uzdrže od nasilničkog ponašanja gore navedenog".

Podsećamo da je FIBA dala rok do 18. marta svim klubovima, i onima iz ABA lige, da se izjasne: da li će naredne sezone igrati takmičenja pod okriljem FIBA ili, kao i do sada, u okviru Evrolige.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA