SREBRNA KRALJICA! Ivana Španović vicešampionka SVETA! (VIDEO) (FOTO)

Najbolja srpska atletičarka skočila je 7,07 metara na SP u Portlandu i osvojila srebrnu medalju

  • 43

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović napravila je fenomenalan rezultat na Svetskom prvenstvu u dvorani u Portlandu.

Ivana je osvojila srebrnu medalju skokom od 7, o7 metara i to u petoj seriji, što je deveti rezultat svih vremna na svetu. Posle bronze na prošlom Svetskom prvenstvu u Pekingu ovo je fenomenalan rezultat.

 Ovo je ujedno i apsolutni rekord Srbije i na otvorenom i u dvorani. Naša zlatna kraljica je pokazala da polako podiže formu za Olimpijske igre u Riju.

>>> Vučić čestitao Ivani Španović srebrnu medalju!

Prvo mesto zauzela je Britni Rivs Amerikanka sa 7,22 metara i to u poslednjoj šestoj seriji, dok je treća Lorejn Ugen iz Velike Britanije sa 6,93 metara.

Prava drama viđena je u Portlandu.

Pogledajte Ivanin nebeski skok.

>>> Pogledajte kako se Đoković nervirao, pa radovao na skokove Ivane Španović (VIDEO)

Ivana je vodila od samog početka, pošto je njen prvi skok bio tačno 7 metara. Sve do pete serije je vodila kada je Britni Rivs skočila 7 metara i preuzela vođstvo jer je njen drugi najboljo skok bio 6,97 metara, a Ivanin 6,88.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Međutim, tada je naša šampionka dobila motivaciju i u svojoj petoj seriji skočila 7,07 metara i ponovo preuzela vođstvo.

Ostala je još jedna poslednja serija.

Britni Rivs se zaletela i skočila neverovatnih 7,22 metra i tako uzela medalju u poslednjoj seriji. Naša šampionka nije imala odgovor na to i uzela je srebrnu medalju.

Takmičenje se održavalo u Konferencijskom centru Oregona koji može da primi 7000 ljudi koliko se i nalazi svaki dan na tribinama.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Ovo prvenstvo se održava po novim pravilima tako da ne postoje dva takmičarska dana, već samo jedan. Naime, kvalifikacije i finale su u jednom danu.

Tačnije prve tri serije su kvalifikacije, kada najboljih osam idu dalje. Nakon toga skaču se još dve serije odakle najbolje tri idu u superfinale gde skaču samo jedan skok.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA