Zvezdino poluvreme iz snova: Crveno-beli stigli -18 protiv Unikahe, još jedna pobeda do TOP 8!

Crveno-beli stigli do preokreta u Malagi, zahvaljujući trojkama Gudurića i Simonovića

Kakav meč i kakvo poluvreme Crvene zvezde koja je nadomak plasmana u četvrtfinala Evrolige, nakon pobede protiv Unikahe rezultatom 78:72 (12:20, 15:23, 26:17, 25:9).

Crveno-belima je za TOP 8 potreban još samo jedan trijumf u naredna tri kola da bi i matematički obezbedili prolaza dalje, a pobeda u Malagi ih je vinula na drugo mesto grupe E. Imaju skor 7-4, koliko i PAO i Lokomotiva s kojom srpski šampion igra u narednom kolu.

>>> Efes dobio dramu protiv Cedevite

KK UNIKAHA - KK CRVENA ZVEZDA 72:78 (20:12, 23:15, 17:26, 9:25)

Unikaha: Džekson 9, Diaz 5, Tomas 13, Diez 3, Suarez, Karahodžić, Nedović 22, Vaskez, Kuzminskas 7, Nelson 2, Kuli 11.

Crvena zvezda: Kinsi 6, Rebić, Dangubić 3, Lazić 3, Micić 3, Tejić, Simonović 12, Gudurić 12, Jović 16, Miler 11, Cirbes 9, Štimac 4.

TABELA: Fenerbahče 10-1, Zvezda 7-4, Lokomotiva 7-4, Panatinaikos 7-4, Efes 5-6, Unikaha 3-8, Darušafaka 3-8, Cedevita 2-9.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Neverovatan preokret viđen je u drugom poluvremenu, u kom je domaći tim vodio i sa 18 razlike. Međutim, usledio je nekoliko preciznih šuteva za tri poena. Pokrenuo je Gudurić, a preokret potvrdio Simonović. Koliko je Zvzeda bila u deficitu tokom meča govori i podatak da su crveno-beli prvi put poveli posle trojke Simonovića za 61:60, sredinom treće četvrtine.

A sve je ukazivalo na to da će Zvezda doživeti krah u Malagi i dodatno zakomplikovati situaciju u grupi. U prvih 20, možda čak i 25. minuta Unikaha je dominirala, ali je zatim usledila serija 8:0 i spuštanje na jednocifrenu razliku.

Gudurić je bio vesnik preokreta u tim momentima, a zatim je usledila fenomenalna odbrana koja je do izražaja došla pogotovo u poslednjoj deonici. U napadu se probudio Simonović, a Jović je takođe bio nerešiva enigma za Unikahu.

Domaći tim je polako gubio gonce. Šut je stao i Nedovića koji je ubacio 22 poena do sredine poslednje četvrtine. Na poluvremenu ih je imao 16...

Najefikasniji i pobedničkoj ekipi bio je Jović sa 16 poena, Gudurić i Simonović su postigli po 12, Miler 11, a Cirbes 9. S druge strane, Nedovića su pratili Tomas sa 13 i Koli sa 11 poena.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Nije Zvezda najbolje počela ovu utakmicu pošto je za minut i po primila pet poena, a nije dala nijedan. Kuli je pogodio sa distance, dok je Džekson bio precizan za tri poena. Prve poene za crveno-bele postigao je Kinsi uz zvuk sirene, ali vredi pomenuti da se Zvezda mučila u napadu - 5:2.

nakon primljenog koša i promašaja Cirbesa, Jović je uzeo stvar u svoje ruke i pogodio polaganje. Pritom je bio fauliran, ali nije bio precizan sa linije penala. Ipka, ofanzivan skok Nemca je omogućio Mileru da proba da pogodi za ijednačenje, ali je promašio - 7:4. Kazna je usledila u vidu trojke Kuzminskasa - 10:4.

Ubacio je Radonjić u 5. minutu i Simonovića u igru, a poene u tom napadu je postigao Cirbes. Ipak, Zvezda nikako nije uspevala da se približi u tim momentima pošto je Unikaha čuvala +6 i na ulasku u 7. minut - 12:6. Priliku da smanji na 12:10 imao je Kinsi, ali je dobio blokadu od Kuzminskasa prilikom kontranapada.

Vil Tomas je u 8. minutu pogodio jedno ''jeftino'' slobodno bacanjo koje je skrivio Miler prilikom skoka u naapdu za 15:8 španskog tima, ali u napadu ništa nije išlo na ''vodenicu'' crveno-belih. Dve promašene trojke Simonovića, potom faul nakon kog je Nedović pogodio za 16:8.

Srpski košarkaš je odlično presekao i jedna pas Micića posle kog je zakucao, a Unikaha je na prvi odmor otišla sa rezultatom 20:12.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Gde je stala u prvoj, Zvezda je nastavila i u drugoj četvrtini - Jović je promašio u napadu, a u odbrani su napravljena dva bespotrebna faula. Ipak, crveno-beli su prvi pogodili preko Štimca za 20:14, a zatim je i Jović ubacio trojku. Međutim, već u narednom napadu Nedović je vratio - 23:17.

Unikaha je ispunila bonus već u 14. minutu, a Miler jer pogodio oba bacanja nakon što je samo nekoliko sekundi ranije promašio za tri poena - 23:19. S druge strane, Nedović je vezao pet poena i odveo svoj tim na 28:21. Bio je to 13. pone Srbina na ulasku u 15. minut.

Radonjić je morao da zatraži tajm-aut nakon što je Diaz pogodio za 31:21. Pritom je dobio i dodatno bacanje koje je pogodio - 32:21. Kinsi je vezao četiri poena i donekle trgao Zvezdu, ali je Unikaha posle Nelsonovog koša ponovo postala dvocifrena - 36:25. Koliko Zvezda ''nije u igri'' pokazuju i promašena bacanja Milera, a crveno-beli su imali sreće prilikom šuta Džeksona jer je košarkaš Unikahe ubacio trojku, ali je vreme za nijansu isteklo - 38:27.

Ono što nije uspeo Džekson jeste Nedović u narednom napadu. Pogodio je svoj 16. poen, a posle dva ofanzivna skoka Unikaha je na poluvreme otišla sa vođstvom od 43:27.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Cirbes je treću četvrtinu počeo faulom u napadu, a Kuli je vezao četiri poena za 47:29. Gudurić je imao jedan dobar prodor, dok je Miler pogodio samo jedno bacanje u narednom napadu - 47:30. U narednom napadu Miler je promašio još jedan šut za tri poena, međutim Jović je pogodio 2+1 i smanjio na 49:33.

Drugu trojku za Zvezdu na meču postigao je Gudurić u 24. minutu. Šutirao je iz očaja, ali je pogodio preko ruke. Usledila je potom i treća trojka crveno-belih koju je ubacio Lazić, da bi Miler zakucao iz kontranapada za 51:41. Seriju Zvezde od 8:0 prekinuo je Nedović. Ubacio je svoj 18. poen - 53:41. Nedugo zatim i 20. sa linije penala - 55:43.

Svoj 10. poen za Zvezdu u narednom napadu postigao je Gudurić koji je trojkom ponovo vratio na jednocifren zaostatak - 55:46. Usledila je potom i dobra odbrana, ali i loš šut Milera za tri. Kazna nije usledila s druge strane, da bi Micić ubacio 2+1 za 55:49, a zatim i Gudurić za 55:51.

Nije Zvezda imala sreće u finišu treće četvrtine jer je Diaz pogodio trojku uz zvuk sirene, dok je Gudurić nešto ranije promašio. Ali, Zvezda je odlično odigrala treću deonicu i na poslednji odmor se otišlo sa rezultatom 60:53.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Sjajno je Micić reagovao na početku psoeldnje četvrtine kada je uzeo lotu Diazu, ali je u istom napadu promašio zicer prilikom polaganja. Nije to kaznila Unikaha, iako je imala dva šuta za tri poena. Domaći tim nije pogodio, ali Simonović jeste za 60:58. Prethodno je i Jović pogodio za dva.

Mogao je Štimac da poravna rezultat u 32. minutu. Promašio je poluhorok, da bi Lazić zaradio 4. ličnu grešku. Umesto njega ušao je Dangubić koji je odmah sakupio defanzivni skok i omogućio Simonoviću da pogodi novu trojku za 61:60 u korist crveno-belih.

Đoan Plaza je zatražio tajm-aut nakon kog je Džekson bio precizan za tri poena, ali je Jović odmah vratio za 64:63. Srpski plej je ubacio i jedno slobodno bacanje za 65:65, a zatim je i asistirao Dangubiću koji je zakucao za 67:65.

U poslednja dva minuza ušlo se sa rezultatom 76:67 nakon što je Simonović vezao dve trojke. Na kraju, 78:72 za crveno-bele.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nbg

    18. mart 2016 | 21:52

    Ne palite se grobarcici Zvezda je to ima jos dve cetvrtine da se igra

  • ☆☆☆

    18. mart 2016 | 22:54

    Srbija ima blago u Zvezdi.Igrača kojeg će cela Srbija obožavati.Neverovatno je da jedan od najmlađih bude taj koji veoma često,kad je tim u kontraritmu bude taj koji povuče i preuzme odgovornost.Blago srpske košarke - Marko Gudurić!!!

  • Euroliga 2015

    18. mart 2016 | 22:42

    ZASTO CUTITEEEEEE!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA