ABA liga izabrala Evroligu, jedan klub je bio protiv

Sve ovo znači da je ABA prihvatila ponudu da u Evroligu ide najbolji tim po plasmanu i najmanje tri mesta u Evrokupu sa 24 učesnika

  • 2

Na zasedanju skupštone ABA j.t.d lige odlučeno je da se ne napušta Evroliga.

Ukupno 11 klubova izjasnilo se za učešće u takmičenjima pod okriljem ULEB takmičenja, Evroligu i Evrokup, a samo je Cibona bila protiv, izjasnivši se za FIBA Ligu šampiona, prenose "Novosti". Predsednik Cibone Aleksandar Petrović u je izneo argument da samo Crvena zvezda i Cedevita ispunjavaju uslove za učešće u Evroligi, i nezvanično, već je otputovao u Pariz na promociju FIBA Lige šampiona.

Sve ovo znači da je  ABA prihvatila ponudu da u Evroligu ide najbolji tim po plasmanu i najmanje tri mesta u Evrokupu sa 24 učesnika.

Očekivano, za potpis ugovora sa Evroligom bili su predstavnici srpskih ABA ligaša - Crvena zvezda, Partizan, Mega Leks i Metalac.

Sada je na potezu Evroliga, odnosno njen direktor i nedavni gost Beograda Đordi Bertomeu, koji bi trebalo da odluči da li ponuda ostaje na snazi uprkos činjenici da je jedan klub ABA lige glasao protiv.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Isit izvor dalje navodi da je odmah posle sednice Skupštine održan je sastanak sa predstavnicima nacionalnih saveza. Kao što je već poznato, košarkaške federacije zemalja u regionu, uključujući i KS Srbije, podržale su FIBA projekat klupskih takmičenja. Drugačije nije ni moglo da bude, imajući u vidu da su savezi deo FIBA, ali su klubovima poručili da se sami opredele za Evroligu ili Ligu šampiona.

Naravno, uvek postoji opasnost da FIBA upotrebi pretnje suspenzijom nacionalnih timova, ali je to, po njenom statutu, moguće samo ako savezi izgube kontrolu nad klubovima. U ovom slučaju, federacije su prepustile klubovima da sami biraju svoju sudbinu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NeverovatnO

    20. mart 2016 | 21:14

    Vidim da ste `preneli` kako su kosarkasice Zvezde osvojile kup u Vrbasu ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA