REKORD POSLE 16 GODINA: Zvezda u Pazaru stigla do 24. pobede u nizu! (VIDEO)

Crveno-beli zabeležili jedan od najlakših trijumfa u Novom Pazaru * Naredni meč Zvezda igra 2. aprila u Novom Sadu protiv Vojvodine

Uspela je! Ekipa Crvene zvezde postavila je novi klupski rekord od 24 uzastopne pobede, a ova važna stranica istorije ispisana je u Novom Pazaru.

Novi Pazar - Crvena zvezda 0:4

(Luković 28, Vijeira 38, Trtovac a.g. 43, Le Talek 65)

Posle ovog zaostalog meča 26. kola Super lige, lider sada ima 77 bodova, što je 32 više od drugoplasiranog Partizana, koji ima 45.

NOVI PAZAR: Živković, Vasilić (Pavlović od 46), Trtovac, Savić, Pantelić (Rušević od 46), Ubiparip, Radivojević, Vidić, Zlatković, Micevski, Osmanagić (od 74. Zikić).

CRVENA ZVEZDA: Kahriman, Petković, Luković (Rendulić od 72), Edson, Ibanjez, Le Talek, Donald, Srnić, Katai (Ristić od 70), Plavšić, Vijeira (od 80. Sikimić).

Nadmašen je rekord generacije koju je vodio Slavoljub Muslin, pa je Miodragu Božoviću i njegovom timu je ispunjena želja da postignu nešto zaista veliko i ostanu zapisani u srpskom fudbalu.

Ovo je ujedno bila i najlakša pobeda lidera šampionata na generalno jednom od najtežih gostovanja - sve je bilo rešeno u prvom poluvremenu. Pazarci su na prethodnih 12 mečeva primili devet golova, a samo u prvih 45 minuta sa crveno-belima primili su tri.

Posle kratkog prekida zbog koreografije navijača domaćih, u pravoj fudbalskoj atmosferi, Zvezda je imala poteškoće u prvih dvadesetak minuta, ali čim su se domaći malo otvorili, usledio je odgovor gostiju iz Beograda.

Crveno-beli su do vođstva stigli posle prekida - Ibanjez je izveo korner, a kapiten Luković, koji je prethodno imao nekoliko kiskeva u odbrani, glavom lagano matirao golmana domaćih u 28. minutu.

Nedugo potom je odličnu priliku pred samim golom je propustio Katai, a onda je rekord morao da svojim pogotkom obeleži i najbolji strelac crveno-belih.

U 38. minutu je devetnaesti gol ove sezone postigao Vijeira za nastavak njegove serije od devet mečevana kojima je tresao mreže protivnika. Ovaj put je to lagana završnica glavom posle dobre lopte Le Taleka.

Samo nekoliko minuta kasnije je Novi Pazar nokautiran od strane sopstvenog igrača: Trtovac je želeo da ukloni loptu koju je poslao Plavšić, ali je tom prilikom povećao prednost crveno-belih.

U nastavku je bilo par poluprilika domaćih sa kojima je Zvezda izašla na kraj, mada je na kraju mogla da bude kobna kontra koju je znalački sprečio Kahriman ispred Osmanagića.

Uspeo je na kraju da se upiše Le Talek, a asistenciju Plavšića sa desne strane.

To je ujedno bio 80. gol crveno-belih ove sezone.

Naredni meč Zvezda igra 2. aprila u Novom Sadu protiv Vojvodine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • da cujemo tastature navijace(mozgove)

    22. mart 2016 | 15:55

    jel i ovo namesteno pametne glavice,da li su nam se i ovi sklonili sa terena,izgleda da je jedino Zvezda Borac u kupu regularna tekma,cak i derbije smo namestili( 5 komada u dva derbija),ceo zivot namesten!!!

  • ZVEZDA JE TO !!! ***

    22. mart 2016 | 17:03

    GAZI ,LOMI ZVEZDOOOOO!!! IDEMO DANAS JOS OVE rvate DA ZGAZIMO I DA KOMPLETIRAMO DAN USPJESNO!!! *****

  • Zvezdaaaaa

    22. mart 2016 | 16:26

    Sever celi, Sada se veseli, Crveno beli, Uvek prvi na tabeli

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA