Kobi i dalje ima magiju u rukama, Vestbruk ''pokidao'' Hjuston i obruče (VIDEO)

Važne pobede u završnici regularne NBA sezone zabeležili su Šarlot i Majami

  • 0
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Oklahoma je savladala Hjuston u derbiju večeri NBA lige sa 111:107, a najzaslužniji za to je Rasel Vestbruk, koji je upisao svoj 15. tripl-dabl ove sezone. Plejmejker Tandera je imao 21 poen, 15 asistencija i 10 skokova.

Podizao je publiku na noge atraktivnim zakucavanjima, kada posle silovitih zaleta ''pokida'' obruč. Pored njega, standardno dobru partiju zabeležio je Kevin Djurent sa 23 poena i sedam skokova.

Hjuston se grčevito bori za mesto u plej-ofu na Zapadu, a pružili su snažan otpor Oklahomi kako bi ostali u igri. Najzapaženiji je bio Džejms Harden, koji je ostario rekord karijere u asistencijama. Imao ih je 16, a upisao je i 24 poena, ali ni to nije bilo dovoljno za trijumf protiv treće ekipe zapadne konferencije.

Kobi Brajant je odigrao svoju poslednju utakmicu protiv Memfisa i prvu posle dve propuštene, a imao je veoma zapažen učinak u pobedi Lejkersa od 107:100, pošto je dao 20 poena.

''Mamba'' na kraju sezone ide u penziju, pa je sve manje utakmica na kojima publika ima priliku da ga gleda, kako se bliži kraj regularne sezone, pošto se Lejkersi neće naći u plej-ofu.

Zato je publika u Stejpls centru mogla da uživa u njegovim karakterističnim šutevima sa odskokom unazad, preko ruke protivnika.

Efikasniji od Brajanta bio je Džordan Klarkson, koji je poistigao 22 poena, dok je Brendon Bas upisao 18, od čega nekoliko veoma bitnih u poslednjih 5 minuta igre.

Kod Memfisa se posebno istakao Toni Alen, koji je postigao 27 poena, a imao je perfektan šut iz igre 12 od 12.

Zahuktava se NBA liga u završnici regularnog dela sezone. Sve je bitnije pobediti za ekipe koje se bore da budu iznad crte, dok oni koji su obezbedili plej-of pokušavaju da se domognu bolje pozicije, kako bi imali prednost domaćeg terena u doigravanju.

Važne pobede u tom smislu u noći između utorka i srede zabeležili su Majami protiv Nju Orleansa i Šarlot protiv Bruklina. Upravo će ove dve ekipe, pored Atlante i Bostona voditi bitku za bolju poziciju u istočnoj konferenciji, pošto sve ekipe imaju po 41. pobedu.

Majami je u gostima savladao znatno oslabljene Pelikanse, za koje nisu igrali ni Entoni Dejvis ni Rajan Anderson. Vejd je postigao 25 poena, Vajtsajt je imao 24 uz 14 skokova, a Goran Dragić 21 poen. Za Nju Orleans je Džru Holidej postigao 24 poena.

Ekipa sa Floride od dolaska Džoa Džonsona postaje veoma ozbiljna pretnja čak i najjačima u ovoj diviziji - Klivlendu i Torontu, pa u plej-ofu može da napadne i favorite.

Košarkaši Šarlota zabeležili su važnu pobedu u Bruklinu, kojom su istakli kandidaturu za borbu za treće mesto na Istoku pred početak plej-ofa.

Hornetsi su bolje odigrali završnicu i u poslednjem minutu su stekli prednost od pet poena i slavili. Do pobede ih je predvodio Nikolas Batum sa 23 poena, dok je 21 upisao Džeremi Lin. U Bruklinu su se istekli Bruk Lopez sa 29, 25 je postigao Kilpatrik, dok je hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović još jednom bio zapažen sa 20 postignutih poena.

Rezultati:

Bruklin - Šarlot 10:105

Nju Orleans - Majami 99:105

Oklahoma - Hjuston 111:107

LA Lejkers - Memfis 107:100

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA