ČOVIĆ: Obezbedili smo igranje u Evroligi!

Predsednik crveno-belih uveren da će ekipa nastupati u najjačem takmičenju bez obzira da li osvoji titulu ili ne

  • 11

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su zacrtan uspeh -plasman u finale ABA lige gde će braniti titulu protiv Mega Leksa.

Ipak, sasvim je izvesno da će Zvezde čak i ako ne odbrani šampionski prsten igrati i sledeće godine Evroligu.

Zvezdu su vodili Vujošević, Pešić, Sagadin! Evo kako ih je Radonjić sve nadmašio! (VIDEO)

To je poručio i predsednik kluba Nebojša Čović posle trijumfa u Zagrebu.

- Ovom pobedom je Crvena zvezda obezbedila - ako sve bude kako treba - učešće u Evroligi 2016/17, što je i bio naš cilj. Uz to ćemo imati više vremena da se posvetimo završnici Top 16 faze Evrolige - zadovoljno je konstatovao Nebojša Čović nakon utakmice u Domu sportova.

On se osvrnuo i na suđenje na drugom meču polufinala:

- Iako smo u Zagrebu pobedili, moram da kažem da je kriterijum suđenja u prvom poluvremenu bio vrlo, vrlo problematičan i to od strane Javora i njegovog pratećeg elementa, Peteka. Pukl je sudio evroligaški, smatra Čović i dodaje:

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Sve se dobro završilo, što ne znači da smo mi zaboravili i da ćemo zaboraviti sve što se događalo. Dakle, Kamnikaru više nema mesta u regionalnoj ligi.

- On je završena priča. Nadam se da će direktori Krešo Novosel i Žarko Čabarkapa u idućoj sezoni, zajedno sa svima nama, obezbediti novu formulu i nove ljude koji će se baviti tim poslom - kaže predsednik Zvezde

Dakle, ako se ne desi nešto ne predviđeno Zvezda ide u Evroligu.  Ima dosta činjenica na kojima počiva Čovićev optimizam a glavni je da Mega leks koji čak i da ima mogućnosti ne bi igrao najjače evropsko takmičenje.

Razlog je taj da je Mega klub koji se bavi razvojem mladih igrača i kao takav igranje u Evroligi samo bi dodatno izazvalo troškove, a klub ne bi mogao da sastavi tim dostojan ovog takmičenja. Tačnije, mogao bi da najpoznatiji košarkaši agent sa ovih prostora to želi, ali njegova ideja je razvoj mladih košarkaša od 18 godina i prostor za igru.

Druga stvar je da Evroliga ne podržava projekte kao što je Mega u svom takmičenju i to ne samo u najjačem već i u Evrokupu. Realnije je da Mega igra FIBA ligu šampiona, ake se uopšte odluči da igra u Evropi.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Shke

    23. mart 2016 | 13:01

    Molim?!?! Kako ste obezbedili??? Zasto se vrsi pritisak na Megu? Sto bih voleo sad da vas otkinu za primer..NAPRED MEGA!!!!!

  • zuza

    23. mart 2016 | 13:21

    Mnogo si poletio Čovke...

  • Veselin

    23. mart 2016 | 13:14

    Banana drzava,ovu Megu treba zabraniti,kakav je nacin drugima uzeti potencijalno ucesce u Evropi radi razigravanja igraca???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA