DŽUMHUR: Đoković mi je rekao da treba da budem ponosan

Bosansko-hercegovački teniser uživa u najvećoj pobedi u dosadašnjoj karijeri

  • 24
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Čini se da u Majamiju trenutno nema srećnije osobe od Damira Džumhura, kom je posle velike borbe u tri seta Rafael Nadal predao meč drugog kola masters tunira na Floridi.

On je izrazio želju da se trijumf se ne umanjuje zato što je Španac predao meč, i istakao da mu je najbolji teniser sveta Novak Đoković poručio da treba da bude ponosan.

>>> NOVAK ODUŠEVIO BRITANCA: Nisam mogao da verujem šta mi je rekao na mreži!

- Ne bih da se umanjuje moja pobeda jer je Nadal predao meč, pogotovo jer znam koliko sam emocija, snage i energije uložio u ovaj meč. Sreo sam Novaka Đokovića posle meča i on mi je rekao da moram da budem ponosan na sebe, jer Nadal nikada pre u svojoj karijeri nije predao meč. I jesam, ponosan sam. Napravio sam veliku stvar. Borio sam se i dao sam sve od sebe da pobedim -  rekao je nakon meča Džumhur.

Nadal je početkom trećeg seta zatražio pomoć doktora, a na slično je bio primoran i mladi teniser.

- I meni je bilo loše. Vrućina je nesnošljiva, ali pomislio sam kako možda neću opet imati priliku da igram protiv Nadala i nastavio sam. Skupio sam snagu i igrao sve bolje i bolje i na kraju slavio pobjdu. Uostalom, Nadal je pao tek u trećem setu, a do tada smo vodili veliku borbu za svaki poen. Emotivno i fizički sam se jako iscrpeo - dodao je, priznajući da je priželjkivao da Nadal odigra meč do samog kraja.

- Molio sam Boga da Nadal ne preda meč, da ga završi, pa makar i izgubio, ali ko god da dobije Nadala, mora da bude zadovoljan. Ponosan sam na sebe, na moje navijače i ovu pobedu poklanjam svojoj porodici i svim onim navijačima, koji veruju u mene i naravno svojoj zemlji - zaključio je Damir Džumhur.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mostar

    26. mart 2016 | 23:21

    Bravo Damire.

  • Nešo

    26. mart 2016 | 23:36

    Velika pobeda svaka ti cast . Nadal kao što rece Nole nikada do sada nije predao sto je još jedan znak o kakvoj se pobedi radi .

  • Ljuba

    27. mart 2016 | 07:55

    Vidis momce kako izgleda biti najbolji, biti najveci teniser, biti sportista, biti g din, ne biti zavidan i ljubomoran, biti Novak Djokovic i Srbin !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA