Rumuni, svaka čast: Ovako fudbaleri pomažu deci sa matematikom! (FOTO)

Genijalna akcija "fudbalske kuće" naših komšija pred meč sa Španijom

  • 4

Fudbalska reprezentacija Rumunije igra u nedelju uveče prijateljsku utakmicu protiv Španije, a nacionalni savez zemlje u našem komšiluku je iskoristio ovaj trenutak da promoviše jednu zaista edukativnu akciju.

 

Naime, rumunski igrači na dresovima za trening imaju ispisane jednostavne matematičke operacije umesto svojih brojeva, a sve u cilju kako bi pomogli deci da lakše savladaju matematiku.

 

Kako su treninzi otvoreni za javnost, tako i veliki broj mališana može prisustvovati njima i uz gledanje svojih idola, mogu vežbati i matematiku.

 

Fudbal i matematika se ne isključuju međusobno. Na sport i obrazovanje moramo gledati kao na temelje našeg društva. Želimo imati zdravu zajednicu i pametne učenike, nadamo se da će deca uz fudbal lakše učiti matematiku - poručio je predsednik FS Rumunije Razvan Burleanu.

 

Nama ostaje samo da kažemo: Rumuni, svaka ćast za ovu akciju!

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда

    27. mart 2016 | 15:41

    Ма лако ће деца. Како ће судије,ако треба неки жути или црвени. Треба то рачунати. :) Вероватно су једине судије које добро рачунају оне које суде лаворџијама :) :) :) Брзо броје :) :) :)

  • Peca

    27. mart 2016 | 16:05

    Kod nasih bi bila reklama za kladionicu(isto za decu kao kod rumuna.samo sto kod nas deca mogu i da uzmu neku kintu)i ko je pametniji mi ili oni(rumuni)...

  • Bond

    9. jun 2016 | 19:06

    Kao sto Rumuni govore Imamo sam dva dobra suseda: Jedan je Crno more,a drugi Srbija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA