Čović odgovorio na dva pitanja koja najviše brinu navijače Zvezde!

Predsednik crveno-belih odgovorio na pitanja igra li Zvezda sledeće sezone Evroligu i ABA ligu

  • 13

Nebojša Čović je uz Dragana Đilasa, Mlađana Šilobada i Miška Ražnatovića bio gost RTS-a u emisiji Oko, koju je vodio Slobodan Šarenac, a ticala se aktuelne situacije u srpskoj i evropskoj košarci. Predsednik crveno-belih dobio je konkretna pitanja koja unose neizvesnost kod navijača Zvezde, da li će Zvezda sledeće sezone moći da igra Evroligu i da li će igrati ABA ligu u tom slučaju.

- Igraćemo Evroligu, sasvim sigurno -rekao je Nebojša Čović na pitanje novinara, a zatim i dodatno pojasnio: ''Naša pozicija je trenutno odlična i nemamo nikakvih briga po pitanju sukoba FIBA i Evrolige'' - sažeo je predsednik Crvene zvezde.

>>> Bobi Marjanović neizvestan za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre!

Čović se osvrnuo na pretnje koje FIBA šalje poslednjih dana kada su u pitanju

- Toliko pameti od FIBE poslednjih dana opterećuje, to je dozirana pamet. Mi smo sa olakšanjem dočekali informaciju kad je Bauman rekao da neće biti kažnjavanja klubova, a sada se ponovo preti. Francuzi i Nemci su iskusno prebacili loptu na nas. Mi smo uvek interesantan region za neke pretnje, nije to samo u košarci - rekao je Čović i osvrnuo se na to da te pretnje nemaju nikakvog osnova i da njegov klub nema čega da se brine.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

>>> Šilobad: Partizan je hteo u FIBA, ali nam je Bertomeu rekao da ćemo igrati Evrokup!

- Mislim da ove odluke nisu kažjive, ni po konvenciji Evropske Unije i po bilo kojim standardima i zakonima.

- Zvezda ima odličnu situaciju da ne mora da se brine povodom pretnji. Mi znamo šta smo pričali s Bartomeuom i kada dođe vreme to ćemo i javno objaviti.

Usledilo je pitanje da li će Zvezda igrati ABA ligu naredne sezone, pošto takve najave stižu iz Hrvatske u pojedinim medijima.

- Ti nepotpisani tekstovi nisu tačni. Ne postoji ni jedan jedini razlog zašto Zvezda ne bi igrala ABA ligu, ako se usaglase kalendari - zaključio je Nebojša Ćović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milance

    28. mart 2016 | 19:02

    Covicu majstore... igramo Top8, idemo na final4, uzimamo titulu.. uhasio si jsdp i vratio ga gde mu je mesto.. Zvezdo zgazi ih sve!!!

  • Sasa

    28. mart 2016 | 22:14

    Naredni dana Zvezda ce potpisati ugovor sa evroligom na duzi period to je sve vec dogovoreno i verovatno nece vise igrati aba ligu

  • Carlo Gambino

    28. mart 2016 | 19:17

    COVIC VESNA TITULE JE SVESNA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA