Procurele plate igrača! Donald i Le Talek imaju milionske ugovore u Zvezdi!

Fudbalski savez Srbije izašao u javnost sa podacima koje su dostavili klubovi

  • 34

Fudbalski savez Srbije saopštio je koliko su novca klubovi dali menadžerima, ali i kolike su plate igrača.

Deset klubova je poslalo podatke u FSS, a najviše je novca izdvojila Crvena zvezda 500.000 evra za procente menadžerima.

Sa druge strane Partizan nije poslao podatke o svojim transferima.

Takođe, Zvezda je objavila da Demijen le Talek igra za 1, 2 miliona evra koliko će dobiti za dve i po godine, dok Mičel Donald ima ugovor na milion evra.

Saopštenje FSS

Komisija za rad sa posrednicima FSS-a se dopisom br. 16-318/1 od 24.02.2016. godine, obratila svim klubovima Super i Prve lige Srbije kako bi pribavila informacije da li su isti angažovali posrednike za transfere igrača, koliku naknadu su ugovorili kao i koliku naknadu su isplatili posrednicima prilikom tih transfera, a sve prethodno sa razloga što nijedan klub pomenutih liga od dana stupanja na snagu Pravilnika, nije registrovao posrednike niti obavljene transfere u skladu sa Pravilnikom, iako su bili u obavezi da to učine.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Na pomenuti dopis koji su svi klubovi primili, odgovor je dobijen od sledećih klubova:

FK MLADOST Lučani - nije angažovao posrednika za transfer bilo kog igrača u i iz tog kluba

FK PROLETER iz Novog Sada - nije angažovao posrednika za transfer bilo kog igrača u i iz tog kluba

FK NAPREDAK iz Kruševca - nije angažovao posrednika za transfer bilo kog igrača u i iz tog kluba

FK JAGODINA iz Jagodine - nije angažovao posrednika za transfer bilo kog igrača u i iz tog kluba

FK SPARTAK iz Subotice - nije angažovao posrednika za transfer bilo kog igrača u i iz tog kluba

FK JAVOR-Matis iz Ivanjice - nije angažovao posrednika za transfer bilo kog igrača u i iz tog kluba

FK METALAC iz Gornjeg Milanovca - nije angažovao posrednika za transfer bilo kog igrača u i iz tog kluba

FK ČUKARIČKI iz Beograda je obavestio Komisiju da je posrednik Đuro Ivanišević ispred KICK&RUSH SPORT MANAGMENT posredovao u realizaciji transfera igrača Nikole Stoijiljkovića iz FK ČUKARIČKI u FK BRAGA čija je vrednost 750.000 EUR i transferu igrača Brežančić Rajka iz FK ČUKARIČKI u A.Z.N.V čija je vrednost 400.000 EUR i da mu je za oba transfera isplaćena naknada od 30.000 EUR

FK VOŽDOVAC iz Beograda je obavestio komisiju da je posrednik Ćaldović Rade učestvovao prilikom zaključivanja Ugovora o profesionalnom igranju sa igračima Terzić Borislavom i Srećković Nikolom a posrednik Čučković Nebojša prilikom zaključivanja Ugovora o profesionalnom igranju sa igračem Blagojević Jovicom, ali niti u jednom slučaju nije isplaćena naknada posrednicima

FK CRVENA ZVEZDA iz Beograda je obavestila Komisiju sledeće:

- da je za posredovanje prilikom transfera igrača Aleksandra Kataija iz FK Olimpijakos Grčka u FK CRVENA ZVEZDA bio angažovan posrednik Boško Janković i da je ugovorena naknada u iznosu od 11.400 EUR što je manje od 3% bruto primanja igrača koja iznose 390.000 EUR. Naknada za posredovanje nije isplaćena.

- da je za posredovanje prilikom transfera igrača Bruno Oliveira De Matos iz FK Espirito Santo Brazil u FK CRVENA ZVEZDA bio angažovan posrednik Panče Geogijevski i da je ugovorena naknada u iznosu od 10.000 EUR što je manje od 3% bruto primanja igrača koja iznose 340.000 EUR. Naknada za posredovanje nije isplaćena.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- da su za posredovanje prilikom transfera igrača Mitchell Donalda iz FK Mordovia Rusija u FK CRVENA ZVEZDA bili angažovani posrednici Srđan Jeremić i Nianelli Investments Ltd i da je ugovorena naknada u iznosu od 3.900 EUR (3% od transfera koji iznosi 130.000 EUR) i 29.000 EUR (što je manje od 3% bruto primanja igrača koja iznose 1.005.030 EUR). Naknada za posredovanje u oba slučaja je isplaćena.

- da je za posredovanje prilikom transfera igrača Rajković Predraga iz FK CRVENA ZVEZDA u FK Makabi Izrael bio angažovan posrednik Lanigan Management i da je ugovorena naknada u iznosu od 90.000 EUR što čini 3% transfera igrača koji iznosi 3.000.000 EUR. Naknada za posredovanje je isplaćena.

- da je za posredovanje prilikom transfera igrača Damien Le Tallec iz FK Mordovia Rusija u FK CRVENA ZVEZDA bio angažovan posrednik Nianelli Investments Ltd i da je ugovorena naknada u iznosu od 35.000 EUR što je manje od 3% bruto primanja igrača koja iznose 1,179.375 EUR. Naknada za posredovanje je isplaćena.

- da je za posredovanje prilikom transfera igrača Grujić Marka iz FK CRVENA ZVEZDA u FK Liverpul Engleska bio angažovan posrednik Zoran Čanak i da je ugovorena naknada u iznosu od 210.000 EUR što čini 3% transfera igrača koji iznosi 7.000.000 EUR. Naknada za posredovanje je isplaćena.

- da je za posredovanje prilikom transfera igrača Jovanović Vukašina iz FK CRVENA ZVEZDA u FK Zenit Rusija bio angažovan posrednik Chroma Trading Ltd i da je ugovorena naknada u iznosu od 60.000 EUR što čini 3% transfera igrača koji iznosi 2.000.000 EUR. Naknada za posredovanje je isplaćena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sluge rezima..

    29. mart 2016 | 09:38

    Crveni lopovi, milionske ugovore, a klub devastiran od sopstvenih "legendi", DUZAN 50 000 000 evra !!! Vratite NAS novac,(od DECE i BEBA Srbije) pa onda "kupujte" i talite se IZMEDJU VASS !!! LOPOVIII

  • ☆☆☆

    29. mart 2016 | 00:21

    Partizan opet krije finansije?

  • Vlada iz senke

    29. mart 2016 | 00:27

    A patlidzan ne sme da se javi? 130% od Zivkovica, uprava patlidzana!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA