Pre 9 godina predvideo da će Đoković vladati svetskim tenisom (FOTO)

Trebalo je biti hrabar, pa ovako nešto poneti na meč 2007. godine, kada Novak nema nijedan osvojen Masters niti gren slem

  • 8
Foto: Profimedia Trenutak iz 2007. godine kada je poslata poruka celom svetu iz Majamija Foto: Profimedia

Masters u Majami ima posebnu simboliku za Novaka Đokovića. Pre devet godina, 2007. srpski teniser je osvojio svoj prvi Masters kojih danas u vitrinama ima 27, po čemu je rekorder sa Rafaelom Nadalom.

Gledajući arhivske fotografije iz tog perioda naleteli smo i na ovu, koja je napravljena uoči finala između tada 19-godišnjeg Novaka i Argentinca Giljerma Kanjasa, koje je Srbin rešio u svoju korist (6:3, 6:2, 6:4 - tada se igralo na tri dobijena seta).

Na njoj, mališan, koji je sada u ozbiljnim dvadesetim godinama, drži papir sa ispisanom podrškom Đokoviću, tačnije verom, da će tada 10. nosilac, uskoro postati svetski broj 1.

"Đoković, sledeći broj 1", poruka koja je toliko aktuelna danas, devet godina kasnije.

Iako danas ne znamo ko je ovaj momak sa hrabrom porukom koju je pokazao celom svetu, zaslužuje da bude pomenut, s obzirom da se malo ko u to vreme usuđivao da kaže kako će Đoković biti neprikosnoven u belom sportu, pored nezaustavljivog Federera i zahuktalog Nadala.

Pomenuti dvojac je u periodu od 2005. do januara 2008. (Đoković, Australijan open) godine osvojio (kombinovano) 11 gren slem titula.

Foto: AP/Tanjug Novak je burno proslavio pobedu nad Timom 2016. godine Foto: AP/Tanjug

Podsećamo vas, Novak 1/4 na turniru u Majamiju igra noćas oko 3 sata. Rival mu je Tomaš Berdih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA