Veličković o Zvezdi u TOP 8, Partizanu i borbi za titulu prvaka Srbije!

Zvezda je igrama zaslužila plasman u Top 8, dobijali su ove sezone velike ekipe * Što se tiče nas u Partizanu, ne obećavamo nikakve trofeje, ali borićemo se za svaku loptu i nikome se nećemo skloniti sa terena, rekao je krilni centar Partizana

  • 33

Pojačanje Partizana za Superligu, Novica Veličković kaže da jedva čeka da počne KLS Superliga, koja je zakazana za 7. maj. On je istakao da se prilagodio na tim Partizana upoznao sistem trenera Džikića i da veruje da ovaj tim može mnogo.

>>> Veličković dvocifren u pobedi Partizana, ali je Vrabac bio junak protiv Zadra!

Na početku je objasnio kako je doneo odluku da se vrati u Partizan.

ŽELJA ME JE DOVELA U PARTIZAN, A NE NOVAC

- Odluku sam doneo lako. Imao sam želju. Nisam dosao zbog novca. Odluka koja je moja i nisam nijednog trenutka pitao ljude u klubu. Nisam pregovarao došao sam video se s ljudima - rekao je Veličković gostujući u emisiji "U obruču" na Areni sport

Dva meseca je pauza od završetka ABA lige, a Novica kaže da je to situacija koja otežava.

- Jako je tesko igračima održati koncentraciju bez mečeva. Kao da se spremate za novu sezonu. Motivisani su i rade dobro i trude se na treninzima i ja jedv ačekadm da krenu utakmice

Na pitanje kakav je njegov utisak o ekipi Veličković je rekao:

- Do skoro sam upoznavao i sistem i igrače, meni je okej. Nemam ništa negativno niti da hvalim nekoga. Momci su posvećeni vredni. To je najbitnije.

- Ja sam pobornik toga da se energijom i borbom može nadoknaditi sve. Ne vidim nikoga da nema želju da se bori - kaže Veličković.

Foto: kkpartizan.rs/Miroslav Todorović Foto: kkpartizan.rs/Miroslav Todorović

NE OBEĆAVAMO TITULU, ALI...

Ambicije Partizana su ranije uvek bile osvajanje titule. Međutim, ove sezone posle turbulencija Veličković ne želi da obećava ništa.

- Sezona je bila takva da svi treba da budu zadovoljni. Bilo je turbulentno, brzo se sastavio tim. Jadranska liga je bila dobra, štaviše odlična ako se vidi gde su bili u jednom momentu na tabeli.

- Za Superligu ne treba obećavati ništa. Naša liga će biti kvalitetna, uz Megu i Crvenu zvezdu biće dosta dobrih utakmica.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Da obećamo da će da se osvoji nešto ne bih to radio. Ali ko igra u Partizanu treba da bude svestan za koga igra. Respekt za svakog van terena, ali na terenu ne priznajemo nikoga. Biće borba za svaku loptu.

- Bitno nam je da osvojimo prvo mesto u grupi Superlige. Sa megom smo u grupi, a tri puta je Partizan gubio od njih. Ovo je novo takmičenje i sve se briše do sada.

zZVEZDA JE ZASLUŽILA PLASMAN U TOP 8

O Zvezdi podsetila na sezonu partizana kada je rušio evropske gigante

- Njihovi rezultati govor o kakvoj se sezoni rad. Ulazak u top 8 nije lak. Imaju sezonu sa dosta uspeha. Pratim Evroligu, dobili su neke velike timove, tako da je zaslužen ulazak u TOP 8 - kaže Veličković.

Na pitanje imaju li šanse ako budu igrali sa CSKA u Top 8 , bivši reprezentativac Srbije je rekao:

- Teško je igrati protiv CSKA, veliki su klub. Igrački gledano jako su dobro popunjeni. Teo je na terenu gazda, uz De Koloa čini odličan tandem. nemaju visoke igrače kao nekada, ali igraju odlično dva na dva sa Hajnsom koji je po meni promenio tok evropske košarke. Ima 195, a igra pod košem i može da čuva svakoga - obajsnio je Novica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @Жика Живац@

    4. april 2016 | 21:42

    Nemas gde da odes pa daj sta das,koja bre ljubav?Koji partizan?Naravno da je Zvezda zasluzila plasman u top 8,jer je u vrhu evropske kosarke!A vi se borite za opstanak!

  • Sastre

    5. april 2016 | 09:40

    Dva mjeseca je prevelika pauza.

  • sasa

    5. april 2016 | 10:26

    Ziko, ali zvezda nema kk. Bolje opstanak sa partizanom, nego titula sa fmp-om. Da imas svoj kk znao bi o cemu govorim

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA