Suarez spasio Barsu posle Toresove gluposti, Bajern će strepeti u Lisabonu! (FOTO)

Katalonci pobedili desetoricu igrača Atletika, Bajern dao gol u 2. minutu, ali i imao mnogo sreće što je sačuvao "minimalac"

  • 12

Fudbaleri Barselone i Bajerna, prema očekivanju mnogih, pobedili su u prvim četvrtfinalnim utakmicama Lige šampiona, ali daleko od toga da bilo ko može da konstatuje da su završili posao za plasman u narednu rundu takmičenja.

>>> Najbolje reakcije na Toresov gol i crveni karton u roku od 10 minuta (VIDEO)

Katalonci su posle preokreta i tek pošto je Fernando Tores isključen, pobedili Atletiko Madrid na "Nou Kampu" rezultatom 2:1 golovima Luisa Suareza, dok je nemački šampion u Minhenu savladao Benfiku 1:0, pogotkom Artura Vidala u 2. minutu.

Revanši su na programu za osam dana.

>>> Da li je Suarez zaslužio crveni karton nakon divljačkog šutiranja igrača Atletika? (VIDEO)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Koliko je tanka linija od junaka do tragičara mogli smo se uveriti i na primeru Fernanda Toresa i njegovog uspona i neočekivanog "nokauta" u roku od samo deset minuta u utakmici od ogromne važnosti po njegov tim.

Miljenik navijača Atletika je bio, uz Suareza, centralna figura utakmice, ali će njega, za razliku od Urugvajca, na kraju dana svi pamtiti kao antiheroja, a manje po golu koji je šokirao "Nou Kamp" i bio najava da bi gosti mogli da naprave džumbus u Kataloniji.

Foto: Tanjug/ap Foto: Tanjug/ap

Na pas Kokea kroz odbranu Barse, Tores je u 25. minutu postigao gol za 0:1, ali je onda sebi dozvolio takve dve gluposti koje se ne očekuju od igrača njegovog iskustva i kalibra. U 29. minutu je dobio žuti karton zbog povlačenja Nejmara. To je ipak bio daleko manje nepromišljen potez, nego onaj iz 35. minuta kada je potpuno nerezonski, bez potrebe, jače startovao na Busketsa daleko od gola Atletika i od sudije Briha dobio šamarčinu - drugi žuti karton!

Zasluženo ili ne, ostaje pitanje.

Kako god, taj momenat kao da je oživeo Barsu, na čiju se igru ozbiljno odrazio nedavni poraz od Reala na istom mestu, a da Tores nije uradio to što je uradio, pitanje je da li bi Katalonci uopšte uspeli da probiju čvrsti tim Dijega Simeonea.

>>> Simeone besneo, ali na koga - sudiju ili Toresa? (VIDEO)

Gosti su nekako izdržali do poluvremena, da bi se u nastavku našli pod neverovatnim pritiskom Barsine napadačke sile, i bilo je samo pitanje vremena kada će brojčano slabiji Atletikovi igrači, koji su se često branili komplet saterani u kazneni prostor - pući pod naletima protivnika.

Od 50. minuta kao na traci su se ređale šanse Barse: Nejmar je pogodio prečku, nije imao sreće ni kada je lopta prohujala pored stative, a prilikom trećeg udarca istog igrača istakao se Oblak odličnom paradom... Ni to nije bilo sve. Mesijeve "makazice" nisu pronašle cilj, kao ni Inijestin udarac... Oblaku je zujalo sa svih strana.

Konačno, totalna ofanziva isplatila se Barsi kada je Alves uhvatio volej u kaznenom prostoru, a Suarez skrenuo loptu u mrežu - 1:1.

Nije dugo prošlo, Barsa je postigla i drugi gol.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

I ponovo je ista kombinacija dala rezultata. Alves je "iz prve" pronašao Urugvajca u kaznenom prostoru, a ovaj glavom uhvatio Oblaka u raskoraku i matirao ga i drugi put.

I to je bilo "to" od Katalonaca, koji se više nisu bezlglavo zaletali ka golu Oblaka, čiji saigrači, brojčano slabiji, jednostavno nisu imali snage niti ideje kako da izjednače.

A u Minhenu...

... Bajern je krenuo silovito: poveo golom Vidala na asistenciju Bernata, i izgledalo je tada da se gostima iz Lisabona, u čijem je sastavu od starta zaigrao Ljubomir Fejsa, ne piše dobro.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Bavarci su imali još dve odlične šanse do kraja poluvremena, preko Vidala (glavom, preko gola) i Milera (volej mu odbranio golman Benfike), a kada su to "preživeli", igrači Benfike su uzvratili udarac.

Najbolji strelac ekipe Žonas je bio apsolutni tragičar "orlova"!

Na startu drugog dela igre Nojer mu je skinuo "zicer" u situaciji "jedan na jedan", a onda, u 64. minutu verovatno je hteo u zemlju da propadne pošto je promašio "nepromašivo" pred golom Bavaraca.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Najpre je Brazilac sa nekoliko metara pogodio u telo Martineza koji se nalazio pred golom Nojera, potom je odbijenu loptu zahvatio Mitroglu, ali je on pogodoio Alkantaru, da bi Žonas još jednom šutirao - i promašio čitav gol?!

Benfiku je za te promašaje lako mogla da stigne kazna, ali da tako ne bude pobrinuo se golman Ederson odbranivši opasan udarac Riberija, tako da će gosti u Lisabonu moći da se nadaju konačnoj pobedi, jer niti su nadigrani, niti je Bajern ubedio sve da se može prošetati do polufinala. Naprotiv...

BARSELONA - ATLETIKO MADRID 2:1

(Suarez 63, 73 - Tores 25)

BARSELONA: Ter Štegen – Alves, Pike, Maskerano, Alba – Rakitić (Rafinja od 63), Buskets (Roberto od 80), Inijesta (Turan od 83) – Mesi, Suarez, Nejmar.

ATLETIKO MADRID: Oblak – Huanfran, Ernandez, Godin, Filipe – Koke, Gabi, Nigez (Korea od 90) – Grizman (Tomas od 76), Karasko (A. Fernandez od 53) – Tores

BAJERN MINHEN - BENFIKA 1:0

(Vidal 2)

BAJERN: Nojer – Lam, Kimih (Martinez od 60), Alaba, Bernat – Tijago, Vidal, Riberi, Kosta (Koman od 70), Miler – Levandovski.

BENFIKA: Ederson – Almeida, Lindelof, Žardel, Eliseu – Pici (Samaris od 90), Fejsa, Sančes, Gaitan – Žonas (Salvio od 83), Mitroglu (Himenez od 70).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ludi Djoka

    5. april 2016 | 21:16

    Pobedjuje Atletiko protiv Barce

  • Milos

    5. april 2016 | 23:57

    Zbog ovakvog sudjenja za Barsu sam i prestao da gledam njihove utakmice. Ko se seca utakmica sa Celzijem zna o cemu pricam. Takvim majstorima ne treba pomoc sudija a i da ispadnu nije smak sveta.

  • Marko333

    5. april 2016 | 21:26

    Uefalona!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA