Zvezda zbog Vukovara prijavila Cedevitu Evroligi

Zvezda reagovala na akciju hrvatskog kluba da sav prihod od utakmice sa Zvezdom ide na obnavljanje vodotornja u Vukovaru, koji je stradao u "domovinskom" ratu

  • 89

Košarkaški klub Cedevita otrkio je pre nekoliko dana da će utakmicu sa Crvenom zvezdom u Evroligi (petak 19.00) poslednju za njih u ovoj sezoni i u TOP 16, posvetiti gradu Vukovaru.

Sav prihod od ovog meča ići će na pomoć u obnavljanju vodotornja u ovom gradu.

>>> Cedeviti je meč sa Zvezdom važan zbog - Vukovara

- Cedevita je odavno prepoznala važnost Vukovara i obnavljanja grada kako su sportskom, tako i u košarkaškom smislu. Vukovar je kao grad bio najizloženiji u Domovinskom ratu.Pozivam navijače iz cele Hrvatske da dođu na utakmicu, jer sve ulaznice idu u fond za obnovu vukovarskog vodotornja.– rekao je Mamić, a preneo ”Index.hr”.

>>> MUKE ZA RADONJIĆA: Četvorica igrača upitna za Cedevitu

Međutim, predsednik Crvene zvezde, Nebojša Čović kaže da klub neće nasesti na provokacije i da je celu situaciju prijavio Evroligi.

- O svemu smo obavestili Evroligu, jer smatramo da tako nešto nije dogodilo od kako postoji ovo takmičenje. Poznajemo dobro njihov mentalitet i nećemo nasesti na provokacije. Ovo me ne čudi kad se vidi od koga dolazi i koliko Hrvati imaju frustracije od Srbije i Crvene zvezde - rekao je Čović za "Kurir" i dodao:

- Mi idemo da igramo jednu sportsku utakimicu i nećemo se obazirati na provokacije. Na tom meču će biti između 500 i 1000 naših navijača koji su ranije kupili karte - rekao je predsednik Zvezde.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laf

    6. april 2016 | 09:17

    Treba naglasiti da se1000 delija odazvalo ovoj akciji i spremni su da vodotoranj napune do poslednje kapi iz besike.

  • Ludi Sever

    6. april 2016 | 08:59

    Bykobap Srpski Grad

  • Treća smena

    6. april 2016 | 10:23

    Kako je dobro videti vas opet. Ovaj put nas moraju pustiti imamo karte. Vidimo se dečko!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA