Bufon je ČUDO! Juventus pobedio Milan posle preokreta (VIDEO)

Veteran među stativama Juventusa neverovatnim intervencijama vodio šampiona do nove pobede

  • 1

Fudbaleri Juventusa napravili su džinovski korak ka odbrani titule (pete uzastopne) pobedom nad Milanom rezultatom 2:1 u sjajnom derbiju 32. kola Serije A, koji je u potpunosti obeležio neverovatni golman "bjankonera" Đanluiđi Bufon.

>>> Čudesni Bufon: Zbog ovakvih odbrana je jedan od najboljih svih vremena! (VIDEO)

Veteran međeu stativama je sa dve ključne intervencije sprečio dva "sigurna" gola Milana, oba puta posle pokušaja Baotelija, koji je posle mnogo vremena, partijom koju je prikazao podsetio na najsvetlije dane svoje karijere.

Milan je daleko bolju igru u prvih dvadesetak minuta krunisao golom Aleksa (posle kornera), kada Bufon nije imao mnogo šansi da zaustavi taj udarac, ali je zato spektakularno reagovao posle udarca Balotelija iz "slobodnjaka".

Najpre je na samoj gol liniji zaustavio loptu, a onda je sedeći odbranio pokušaj posle odbitka!

Gosti su uspeli da izjednače iako do tada nisu zapretili Donarumi, koji je kapitulirao nakon nesigurne procene saigrača iz defanzive, što je iskoristio Mandžukić i vratio egal.

U nastavku meča "prštalo" je na obe strane. Pogba je iz slobodnog udarca pogodio stativu, a onda je Bufon pokazao zbog čega ga smatraju jednim od najboljih golmana svih vremena.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Pri rezultatu 1:1 uspeo je paradom da odbrani udarac Bonaventure, a onda je uradio nešto što je delovalo nestvarno. Dok je još ležao, instiktivno je reagovao i snažan udarac Balotelija sa samo nekoliko metara, odbio do prečke.

>>> Ludo srećni Inter pobedio u gostima posle tri meseca!

Baloteli je u nastavku iste akcije rukom postigao gol, koji je poništen, a izgleda daje to bio jedini način da se matira neverovatni golman Juventusa.

Kazma za promašaje "rosonere" je stigla u 65. minutu kada je Pogba spretno reagovao posle kornera, primio loptu na grudi, a onda je poslao iza leđa Donarume.

Taj trenutak potpuno je demoralisao do tada vrlo dobri Milan, čiji su igrači do kraja sa mnogo manje energije igrali na polovini protivnika.

Rezultati

Frosinone – Inter 0:1

(Ikardi 74)

Kjevo – Karpi 1:0

(Pelisije 83)

Sasuolo – Đenova 0:1

(Džemaili 42)

Milan – Juventus 1:2

(Aleks 18 - Mandžukić 27, Pogba 65)

Nedelja

Empoli – Fiorentina 12:30

Torino – Atalanta 15

Napoli – Verona 15

Sampdorija – Udineze 15

Palermo – Lacio 20:45

Ponedeljak

Roma – Bolonja 20.45

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • топлистанадреалиста

    10. april 2016 | 05:15

    Буфон је геније!!! Био је најјачи са 17 година и остаће најбољи до пензије!! Доктор!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA