Srpski vaterpolisti dobili lakšu grupu na Olimpijskim igrama, ali Savić nije zadovoljan žrebom!

Dejan Savić ističe da bi bio zadovoljniji da je grupa teža jer bi tada razigravanje za ključne utakmice bilo lakše

  • 1

Vaterpolo reprezentacija Srbije na Olimpijskim igrama u Riju igraće u A grupi sa Mađarskom, Grčkom, Brazilom, Australijom i Japanom, odlučeno je žrebom u Trstu.

U B grupi su Italija, Hrvatska, Crna Gora, Španija, Francuska i SAD.

Selektor evropskih i svetskih šampiona Dejan Savić izjavio je da bi više voleo da je grupa teža, jer bi tada razigravanje bilo lakše.

- Znamo svi kakva je konkurencija, tako da će mečevi četvrtfinala biti ravni mečevima za medalju. Ništa ne može da se prognozira, ni ko u našoj grupi prolazi sa koje pozicije, ni ko će u drugoj grupi biti van prva četiri tima.

- U svakom slučaju moramo da se spremimo najbolje što možemo i da u Riju damo svoj maksimum - rekao je Savić za sajt VSS.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Filip Filipović je dodao da smatra da je A grupa teža.

- Mađari se vraćaju, Grci igraju svoj najbolji i najlepši vaterpolo, Brazil je sa Rudićem sigurno opasan rival. Australija je uvek znala da nas namuči, na papiru je Japan autsajder, ali u svakoj utakmici atipičnom igrom namuči svaku ekipu.

- Nema kalkulacija, recept za uspeh se zna. Iz utakmice u utakmicu, korak po korak. Ako hoćeš zlato moraš sve da pobediš - izjavio je Filipović.

Olimpijske igre u Riju održaće se od 5. do 21. avgusta.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA