Borise, izvini što te budim: Šta je bilo tako važno da Đoković zove Bekera u 3 ujutru?

Trener najboljeg tenisera sveta u intervjuu za američke medije izneo detalje o njihovoj saradnji

  • 8

Trener Novaka Đokovića i slavni nemački teniser Boris Beker dao je intervjuu za Give me sport gde je otkrio neke detalje koji potvrđuju zašto je Srbin toliko dominantan već godinama.

Beker ističe da je Đoković opsednut tenisom i da se čak nekad desi da ga pozove u tri ujutru dok je u dubokom snu, kako bi pričali o tenisu i kako bi dobio neki savet na temu o kojoj je razmišljao o unapređenju svoje igre.

- Naša saradnja se svodi na iskonsko znanje. Novak zna da me zovne i u tri ujutro kako bi pričali o tenisu. I u snu mogu da vam kažem stvari za koje nikada niste čuli, a to nije nešto što ne može da se uči ili pročita.

- To najbolje razumemo samo mi što smo nekada igrali, a sada smo preuzeli trenersku ulogu - rekao je Nemac, koji se čudi što najbolji teniseri današnjice nisu ranije zvali bivše šampione poput njega, Edberga, Ivaniševića za trenera.

To je Novak među prvima shvatio i angažovao je najmlađeg šampiona u istoriji Vimbldona. Od tada je počela totalna dominacija Đokovića, iako je i pre beležio sjajne rezultate i osvajao Gren slem turnire.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Novak je prvi shvatio da mu je potreban neko ko je već osvajao sve, a da je talentovan, nema dileme. Zbog toga je već toliko osvojio. Ima i prirodan dar, ali i ulaže veliki napor da bi postao još bolji igrač. Naravno, svi smo izloženi pritiscima, ali ako razmišljate o tome, onda ovaj posao nije za vas. Upravo zato, kad god Novak igra, ja osećam samo uzbuđenje. Za mene je to veliki izazov i skoncentrisan sam da osvoji što više velikih turnira.

Nemac tvrdi da za svaki turnir on i Novak imaju različitu taktiku, u zavisnosti od toga gde se igra.

- Nikad ne ocenjujem ljude po tome iz koje su zemlje, dokle god mislimo slično znam da ćemo naći rešenje za sve. Ipak, nisu svi turniri i sve zemlje iste, pa ono što funkcioniše u Nemačkoj, možda neće u Kini. Upravo zato za svaki turnir imamo drugu taktiku.

Beker je stigao u Novakom tim 2013. godine, kao poslednji deo šampionske slagalice koji je nedostajao.

- I pre nego što sam započeo saradnju s njim, već je bio okružen sjajnim ljudima. Ima neverovatnog kondicionog trenera Fil-Griča koji zna toliko toga, odličan tim fizioterapeuta. Bez njih, Đoković ne bi sve mogao da postigne sve ovo. I ima Marijana Vajdu, koji mu je najbliži saradnik već sedam, osam godina. Svako od nas ima svoju ulogu u njegovom napretku - istakao je Boris Beker.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mille

    11. april 2016 | 10:00

    Lepa saradnja narocito ako si kouch najboljem reketu planete i dok spavas raste ti racun u banci. Vredi ti Nole svaki dolar.

  • Radula

    11. april 2016 | 08:18

    Samo zdravlje da te posluži,pa teraj ovim tempom još 3-4 god.

  • Radula

    11. april 2016 | 08:13

    Tako je

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA