FAKTOR RADONJIĆ! U treneru Zvezde leži ključ za pobedu protiv CSKA! (VIDEO)

Prva utakmica četvrtfinala plej-ofa Evrolige između CSKA i Crvene zvezde biće odigrana u utorak od 19 sati u Moskvi

  • 16

Ekipa Crvene zvezde ostvarila je veliki uspeh, i novi iskorak u Evropi, posle plasmana u polufinale Evrokupa, i dva vezana plasmana u TOP 16 fazu najelitnijeg evropskog takmičenja.

Ove godine napravljen je realno najveći uspeh ulazak u plej-of Evrolige.

>>> Zvezda će biti oslabljena na prve dve utakmice protiv CSKA: Gudurić ne putuje u Moskvu!

Tamo se sastaju sa moćnim CSKA Moskva koji ima ulogu velikog favorita u ovim mečevima. Iako  crveno-beli najavljuju veliku borbu, i pored toga što je tim oslabljen odsustvom Marka Gudurića koji nije otputovao sa ekipom (ima temperaturu) u Moskvu,  činjenice su na strani "Armejaca"

* CSKA ima skor 6-0 protiv Crvene zvezde u dosadašnjim mečevima.

*Najefikasnija su ekipa Evrolige sa 92,1 poenom po meču

Međutim, iako Zvezda deluje kao autsajder na papiru, teren je nešto drugo i tu bi mogli razni faktori da utiču. Jedan od bitnih faktora može da bude Dejan Radonjić trener Zvezde.

Bitna stavka u vezi sa njim je da je sve utakmice Zvezde u kojima su crveno--beli bili autsajder vodio jako dobro i pobeđivao jače rivale.

Takođe i košarkaši Zvezde su tako reagovali, jer sve mečeve gde je rival bio potpuni favorit odigrali su rasterećeno, lepršavo... Umeo je da prenese mirnoću na ekipu, da protiv najjačih rivala odigraju najbolje!

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Prisetimo se samo proteklih godina kako su padale Kaha Laboral dva puta u Vitoriji, Valensija u Valensiji,  Bajern u Minhenu, Unikaha u Malagi i Beogradu, Panatinikos u Atini i Beogradu, Real Madrid i Uniks u Beogradu.

Sa te strane gledano Zvezda nema šta da izgubi u duelima sa CSKA. U ovakvim mečevima je cilj da konstantno budete u rezultatskom egalu koliko je moguće i da onda u finišu na kreaciju izvučete pobedu protiv mnogo jačeg rivala.

Nema sumnje da će Radonjić dobro spremiti tim da pokuša da napravi iznenađenje. Možda je to teško ostvarivo, ali je ostvarivo.

- Pokušaćemo što bolje da se spremimo, u kakvom god sastavu budemo igrali, i naša prednost može biti upravo ta rasterećenost, i njihov imperativ da moraju na Fajnal For. Mi smo neki naš osnovni cilj ispunili odavno.

- Sve ovo što sada radimo je neki dodatni plus za ekipu. Dakle, potpuno rasterećeno čekamo ovo četvrtfinale, ali, daleko od toga da se odričemo borbe i šanse i plasmana na Fajnal For.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Naravno, ne kažemo da će Zvezda eliminisati ruski tim, ali verujemo da može da pobedi bar jednu utakmicu u Beogradu, a ako bude sreće i dve.

Da ne govorimo koliko bi to bilo važno pre svega finasijski za klub, a onda i za samopouzdanje igrača.

-  Idemo u goste timu koji je u dobroj poziciji, koji svake godine ima ambiciju da postane prvak Evrope, i ove godine igraju odlično, jako mali broj poraza. Sa te strane, lako ih je analizirati. Naše je da odigramo na najboljem mogućem nivou, da damo svoj maksimum, da pružimo sve od sebe, i da vidimo šta će to da nam donese - rekao je trener crveno-belih Dejan Radonjić.

Košarkaši Crvene zvezde i CSKA poslednji put su se sastali u sezoni 1999-2000. u okviru Evrolige.

Očekuje se da će i crveno-beli imati podršku navijača u dvorani "Megasport Arena" u Moskvi, u kojoj će se igrati obe utakmice. Prva je na programu u utorak od 19 časova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Banja Luka

    11. april 2016 | 15:25

    Tesko zao mi je udarise na najace Rusija je Rusija

  • Zik@ Ziv@c

    11. april 2016 | 15:05

    Kakva pobede, sta buncate vi? 20 RAZLIKE ZA CSKA MINIMALNO

  • South army

    11. april 2016 | 17:39

    Dole Fabrika Metalnih Proizvoda! Gazite limenke, braćo naša! Grobari uvek uz CSKA!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA