Hrabra Zvezda tek u finišu pala u Moskvi: Teodosić briljirao, za razliku od sudija! (VIDEO)

Crveno-beli u završnici poklekli pred magičnim srpskim kapitenom, ali ukoliko u drugoj utakmici, koja je na programu u četvrtak pruže sličnu partiju imaju čemu da se nadaju

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Crvena zvezda je poražena u Moskvi od CSKA u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige sa 84:74. Borili su se izabranici Dejana Radonjića gotovo 35 minuta i sve do završnice poslednje deonice imala je aktivan rezultat pošto je prednost Moskovljana iznosila oko +5.

>>> Teodosić postao treći trojkaš u istoriji Evrolige!

Ipak u završnici je Miloš Teodosić, koji je bio najbolji igrač meča razigrao i ostale saigrače, i Zvezda na to nije imala odgovor, kao ni na neke čudne odluke arbitara, koji su, može se reći, imali baš domaćinski kriterijum, a isticao se Slovenac Sašo Pukl.

CSKA - ZVEZDA 84:74 (25:20, 19:20, 19:16, 21:18)

Zvezda je bolje otvorila meč, pošto je već posle tri minuta igre došla do šest poena prednosti posle tri trojke koje su postigli Miler, Dangubić i Jović. Uzvratio je CSKA brzo serijom 8:0 i preokrenuo rezultat.

Do kraja prve četvrtine su bili u konstantnom vođstvu, ali je Zvezda uspevala da prati ritam i ne dozvoli Moskovljanima da se odlepe. Najviše zahvaljujući raspoloženom Kvinsiju Mileru, koji je i postigao poen u poslednjem napadu, kojim je spustio razliku na -5 i tako je prva deonica završena rezultatom 25:20.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Zvezda je dobro otvorila i drugu četvrtinu, ali nije uspevala da izjednači ili da značajnije smanji prednost, najviše zbog fenomenalne partije Miloša Teodosića, koji je u tom delu igre bio glavna pokretačka snaga ''Armejaca''. Kapiten reprezentacije Srbije je za 20 minuta upisao 15 poena i 4 asistencije.

Štimac je imao solidnu rolu u prvom delu druge četvrtine, dok su Dangubić i Miler u finišu postigli veoma bitne poene u završnici, čime je razlika smanjena na -4 do kraja poluvremena, a inače je Zvezda taj period igre dobila sa 20:19.

Još jednom je Kvinsi Miler postigao poene uz zvuk sirene u finišu četvrtine, kao što je to bio slučaj u prvoj deonici.

Nastavio je Miloš Teodosić u trećoj deonici tamo gde je stao u prvoj. Praktično je plesao po terenu i doneo je svojoj ekipi najveću razliku koja je u dva navrata iznosila +11.

Zvezda je zahvaljujući Stefanu Joviću, koji je pogodio dve trojke u ovom periodu igre, kao i Kvinsiju Mileru, koji je bio odličan u završnici četvrtine i serijom od pet poena odbio napad CSKA i možda šansu da prelomi meč, pa je posle trećeg perioda igre rezultat bio 63:56.

Foto: Profimedia/Corbis Foto: Profimedia/Corbis

CSKA je bolje počeo poslednju daonicu meča i posle trojke Kurbanova došao je do nove dvocifrene prednosti. Micić je zaustavio nešto lošiju seriju crveno-belih u napadu i neverovatnom trojkom uz faul vratio nadu i smanjio prednost na -7. Tada je klupa Moskovljana dobila i tehničku, ali ni Micić ni Jović nisu pogodili bacanje. Zato jeste Štimac, koji je pogodio pod košem posle dobre akcije i vratio Zvezdu na -5.

Teodosić je ponovo zaigrao odlično i počeo da pogađa i razigrava saigrače, ali su Jović i Lazić svojim koševima održali Zvezdu u životu. Ipak, u završnici se razigrao i Kajl Hajns i posle toga Zvezda nije uspela da se vrati.

Najefikasniji igrači Zvezde su bili Kvinsi Miler i Stefan Jović, dok je dvocifren bio i Tarens Kinsi sa 11. CSKA je predvodio fenomenalni Teodosić, koji je meč završio sa 23 poena, šest skokova i šest asistencija uz indeks koristnosti 28. U završnici se razigrao i Kajl Hajns, koji je postigao 21 pšoen, a dvocifren je bio i Nikita Kurbanov sa 13.

Posle meča, Teodosić je rekao da je CSKA u plej-of modu i da očekuje da ekipa ode u Beograd sa 2:0.

Naredni meč na programu je u četvrtak, a ako Zvezda bude igrala kao u prvoj utakmici, ima čemu da se nada.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    12. april 2016 | 21:20

    Karl Hajns TEO ciganima ste***ro, ipak je CSK Armija Duleta Vujosevica, iako bez skoro prve petorke opet laganooo, REPRIZA U CETVRTAK .!. XXAAXXAA .!.

  • Pedja

    12. april 2016 | 19:35

    Cigani dobri ste do sada 2/4, muski se borite, imate sanse ako izdrzite, pozdrav od grobara.

  • Matrix

    12. april 2016 | 22:07

    Kakvi ste vi idiote od navijaca, navijate za Cska, protiv Srpskog kluba zvezde, koja bi usla u istoriju za polufinale. Ja sam Partizanovac i navijao sam za Zvezdu da pobedi, svako treba da zna da smo mi Srbi najjaci u kosarci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA