ROLAN GAROS POVEĆAO NAGRADNI FOND: Šampionima po DVA miliona evra!

Organizatori Gren Slema u Parizu za ovu sezonu uvećali fond nagrada

  • 0

Pobednici ovogodišnjeg Rolan Garosa u muškom i ženskom singlu kao nagradu za osvajanje turnira osvojiće po dva miliona evra, što je za čitavih 200.000 evra veći iznos nego prethodne sezone, saopštila je Francuska teniska federacija.

Ukupan fond nagrada uvećan je za četiri miliona evra (14 procenata) u odnosu na prethodnu sezonu i sada iznosi 32 miliona evra.

Najvažnija promena se odnosi na igrače koji se budu plasirali u treće kolo za šta će prvi put biti nagrađeni sa 100.000 evra!

- U totalu, nagradni fond je uvećan za istorijskih 70 procenata tokom četvorogodišnjeg perioda (2013-2016), sa posebnim fokusom na igrače koji ispadnu u prvom kolu. Novac koji će sada oni dobiti je udvostručen u odnosu na prethodnu godinu - izjavio je direktor turnira Gi Forže.

Uprkos povećanju novčanog iznosa za nagrade, Rolan Garos je ostao na trećem mestu u tom pogledu, ispred Australijen Opena (28,4 miliona), ali iza Vimbldona (33,6 miliona) i Ju-Es Opena koji izdvaja najviše novca za sve takmičare - 37.3 miliona evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA