Spektakularan odlazak legende: Kobi Brajant na oproštaju ubacio 60 poena! (VIDEO) (FOTO)

Neverovatan poslednji meč u karijeri jednog od najboljih igrača u istoriji NBA lige

  • 25

Spuštena je zavesa na jednu od najvećih i najblistavjih karijera koju je košarka ikada imala.

Poslednji čin Kobija Brajanta bio je onakav kakva mu je bila i čitava karijera - spektakularan!

Brajant je pred egzaltiranim navijačima u krcatom "Stejpls Centru" gde ni igla nije mogla da padne na oproštaju od profesionalnog igranja nakon 20 godina karijere, postigao neverovatnih 60 poena u pobedi Lejkersa protiv Jute 101:96!

- Ne mogu da verujem da je 20 godina prošlo, ovo je neverovatno, ludo, prosto ludo. Sve vas volim! - rekao je, pored ostalog, Kobi neposredno po završetku meča obraćajući se prisutnima u hali.

>>> I po ovome ćemo pamtiti Brajanta: Dan kada je Kobi postigao 81 poen! (VIDEO)

foto: Tanjug/Ap foto: Tanjug/Ap

Bilo je to veče za pamćenje, veče u kome je Golden Stejt oborio rekord po broju pobeda u jednoj sezoni, ali i da je negde pala atomska bomba ne bi to izazvalo toliku eksploziju kao što je bio "hajp" koji je pratio poslednji meč "crne mambe"

Veliki Kobi je i u poslednjem meču karijere uspeo da obori jedan rekord, onaj po broju ubačenih poena u jednoj utakmici u sezoni, pošto je nadmašio 59 koliko je postigao u tekućoj takmičarskoj godini igrač Nju Orleansa Antonio Dejvis.

Brajantu je za 60 poena bilo potrebno okruglo 50 šuteva.

Pogodio je 9 trojki iz 21 pokušaja, odigrao je 42 minuta, najviše za Lejkerse. Saigrači su ga hranili loptama. Igrao je u transu, kao da je u pitanju bila plej-of utakmica. Jednostavno, želeo je da njegov poslednji meč protekne u stilu. I tako je i bilo!

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Sve je bilo u holivudskom maniru u "Stejplsu" u ranim jutarnjim satima po srednjeevropskom vremenu. Brajantovu žurku došla su da upotpune mnoga poznata lica koja nisu žalila pare da budu deo najvećeg spektakla u poslednjoj deceniji, pre svega njegovi bivši saigrači na čelu sa velikim Šakilom O'Nilom, koji je po završetku meča među prvima prišao da čestita nekadašnjim saigraču sa kojim je harao NBA ligom.

Naravno, meč sezone nisu propustili ni čuveni reper Snup Dog, bio je tu i Dejvid Bekam i najverniji fan Lejkersa među slavnim ličnostima Džek Nikolson, koji je iz prvog reda bukvalno poskakivao od sreće kada je Brajant u finišu meča pogađao u seriji i preokretao rezultat.

Foto: Tanjug/ap Foto: Tanjug/ap

Poslednjih nekoliko minuta meča ostaće zauvek upamćeni kao svedočanstvo veličine sjajnog košarkaškog asa. U trenucima kada su gosti vodili i borili se da zadrže prednost, Kobi je uzimao šut zašutem i pogađao, i pogađao... Kao nekada.

Ubacio je 17 uzastopnih poena u roku od 5 minuta! 

>>> Srbi izdominirali u NBA: Marjanović rasturio Dalas sa rekordom karijere, Jokić ubacio 18 poena! (VIDEO)

Njegova trojka minut pre kraja izazvala je nezapamćenu euforiju u hali, potom je usledila "duga dvojka" za vođstvo Lejkersa 97:96, da bi svoje poslednje poene na meču i poslednje u karijeri, postigao sa linije penala i zaokružio veče za pamćenje. Izašao je iz igre 4 sekunde pre kraja, uz ovacije koje nisu prestajale.

- Nikada nas nije prevario kao navijače. Igrao je i povređen, a dokaz za to su pet titula koje imamo - rekao je o Brajantu i legendarni Irvin "Medžik" Džonson, koji je, poput nekolicine odabranih, pre utakmice na video bimu ostavio poruku za zvezdu večeri.

Medžik je potom najavio video posvećen Brajantovom odlasku u penziju u kome su govorili Šakil O'Nil, Derek Fišer, Kevin durent, Karmelo Entoni, Dvejn Vejd, Greg Popovič, Stefon Kari, Lebron Džejms, Pau Gasol, Lamar Odom, Kevin Garnet, Fil Džekson i Džek Nikolson.

- Bilo je sjajno gledati te, nadam se da si uživao upola onoliko koliko sam ja i moja familija. Bio si inspiracija za sve nas. Los Anđeles te voli - poručio je slavni holivudski glumac i najveći fan "jezerdžija" iz svoje branše.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Šakil O'Nil je nazvao Brajanta "najvećim igračem Lejkersa ikada".

Pre meča Kobi je sadašnjm igračima poklonio specijalne patike i dresove sa njegovim imenom.

- Ovo je ludo. Kao da je u pitanju koncert - bio je van sebe ruki Leri Nens.

Na drugom videu koji je prikazan pre meča u čast velikog Kobija pojavili su se muzičari Snup Dog, Tejlor Svift, Džastin Timberlejk, Džon Ledžend, Ajs Kjub, Kanije Vest i Džastin Biber. Svi oni su imali poruku za Brajanta.

Foto: Tanjug/ap Foto: Tanjug/ap
Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Rezultati:

Boston – Majami 98:88

Bruklin – Toronto 96:103

Šarlot – Orlando 107:103

Čikago – Filadelfija 115:103

Klivlend – Detroit 110:112 (posle produžetaka)

Dalas – San Antonio 91:96

Hjuston – Sakramento 116:81

Milvoki – Indijana 144:109

Vašington – Atlanta 109:98

Golden Stejt – Memfis 125:104

LA Lejkers – Juta 101:96

Finiks – LA Klipers 114:105

Portland – Denver 107:99

PLEJ-OF

ISTOK

(1) Klivlend Kavalirs (57-25) – (8) Detroit Pistons (44-38)

(4) Atlanta Hoks (48-34) – (5) Boston Seltiks (48-34)

(3) Majami Hit (48-34) – (6) Šarlot Hornets (48-34)

(2) Toronto Reptors (56-26) – (7) Indijana Pejsers (45-37)

ZAPAD

(1) Golden Stejt Voriors (73-9) – (8) Hjuston Rokets (41-41)

(4) Los Anđeles Klipers (53-29) – (5) Portland Trejlblejzers (44-38)

(3) Oklahoma Siti Tander (55-27) – (6) Dalas Meveriks (42-40)

(2) San Antonio Spars (67-15) – (7) Memfis Grizlis (42-40)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA