Neviđen blam Kahrimana obeležio derbi: Everton pokvario Zvezdinu žurku! (VIDEO)

Golman crveno-belih primio komičan gol sa 35 metara duboko u nadoknadi vremena

  • 97

Derbi, treći po redu ove sezone, završen je remijem na našem najvećem stadionu - 1:1!

Zvezda je bila nadomak pobede, bukvalno su trenuci delili ekipu Miodraga Božovića od trijumfa, ali je Brazilac Everton neverovatnim golom, uz kiks Kahrimana kakav dugo nije viđen, izjednačio rezultat u 95. minutu!

>>> Navijači i policajci u krvi: Užasne fotke smo dobili sa Marakane

Strelac za Zvezdu bio je Predrag Sikimić u 85. minutu.

U nadoknadi vremena isključeni su Zoran Rendulić i strelac Everton zbog toga što je provocirao navijače nakon gola.

Na tabeli, Zvezda je zadržala 14 bodova prednosti ispred Partizana, koji je izgubio drugo mesto na kojem je sada Čukarički, ali će crno-beli već u narednom kolu imati priliku da ga povrate, pošto dočekuju "brđane", dok Zvezda gostuje u Čačku.

Pre nego što "bacimo na papir" sve što se dešavalo na derbiju, moramo da se pohvalimo da smo prognozirali upravo ovakav rezultat meča, dakle remi, i to na osnovu tradicije aprilskih derbija kroz istoriju, o čemu je telegraf pisao dan ranije.

Treći ovosezonski derbio bio je daleko manje sadržajan od prethodna dva, ali je na kraju zaslužio prelaznu ocenu samo zbog dramatičnog finiša i efektnog gola Sikimića, te neobičnog izjednačenja u "koprodukciji" Evertona i Kahrimana.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

U prvom poluvremenu Zvezda je bila apsolutno bolja u prvih pola sata igre. Bio je to period meča kada su igrači crno-belih gospodarili sredinom terena, a gosti jedva da su "primirisali vazduh" na polovini rivala. Uz to, defanzivci Partizana su pravili neke neuobičajene greške, često u panici, pri čemu se najviše isticao Gogua, pa je utisak tog dela igre da crveno-beli nisu umeli da iskoriste polučasovnu smušenost Tomićevog tima.

>>> Incident na Marakani: Napadnuti Vazura i Iliev

Uprkos dominaciji, sve konkretno od Zvezde u prvom poluvremenu su dva udarca Kataija koje je Šaranov odbijao u korner. Od Partizana u prvom poluvremenu nismo videli gotovo ništa vredno pomena. Najjači Tomićev adut Mihajlović bio je potpuno "izbačen iz igre", Stevanović neprimetan na drugoj strani, kao i Ilić u ulozi "lažne devetke".

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Zvezda je brzo u drugom poluvremenu ostala bez povređenog Vijeire, umesto koga je ušao Sikimić, Partizan je uspostavio ravnotežu, ali se gotovo ništa nije dešavalo u nastavku do 80. minuta. Tek tada kao da su oba tima rešila da "spuste gard" i krenu na sve ili ništa, košarkaškim žargonom rečeno: u stilu "trči i pucaj".

Ipak, pre svega toga Partizan je preko Brašanca imao šansu utakmice, kada je njegov udarac sa nekoliko metara u gužvi, blokirao Kahriman koji se sjajno postavio u toj situaciju.

>>> IGRAO SAMBU, PA JEDVA SAČUVAO GLAVU: Izlazak Brazilca sa Marakane će se prepričavati (FOTO) (VIDEO)

Na drugoj strani, u već pomenutom najuzbudljivijem periodu meča, Katai je imao "zicer" pred Šaranovim, kada je pokušao da ga savlada prizemnim udarcem, ali je pogodio u noge golmana crno-belih.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Usledila su dva udarca Ristića i odbrane Šaranova, i onda, u tom trenutku se činilo, dogodio se trenutak odluke. Sikimić je majstorski uhvatio jedan "otpadak" na desetak metara i zario loptu u desni gornji ćošak, za 1:0, za delirijum Zvezdinih navijača...

Meč je otišao duboko u nadoknadu vremena, Partizan je bio na rubu poraza, i onda, pravo "niotkuda" Everton je gotovo iz očaja raspalio po lopti sa blizu 40 metara. Kahriman je bio na lopti, ali mu se ona "iskobeljala" iz ruku i završila u mreži.

>>> Minut posle kraja, šta su rekli Božović i Tomić

Brazilac je sambom ispred severa proslavio gol, pritom je "bacio" i neku provokaciju ka klupi crveno-belih i izazvao žestoke reakcije navijača, ali i igrača Zvezde. Epilog verbalnih sukoba u napetoj završnici bili su crveni kartoni za Evertona i defanzivca crveno-belih Zorana Rendulića.

I pokoja reč o navijačima...

Po ko zna koji put na negativan način rulja je obeležila najveći meč našeg fudbala. Sudija Vasić je dva puta prekidao utakmicu zbog pirotehničkih "predstava" Delija i Grobara, ali to je bio mačiji kašalj za ono što se desilo u poluvremenu, kada je došlo do sukoba na istočnoj tribini, i na "severu".

Epilog još jednog navijačkog pira "ko zna koliko razbijenih glava", brojni povređeni, pohapšeni...

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 1:1

(Sikimić 85 - Everton 95)

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Aleksandar Vasić

Crvena zvezda: Kahriman - Cvetković, Rendulić, Luković, Ibanjez - Le Talek - Donald, Katai, Grujić (od 57’ Plavšić), Srnić (od 78’ Srnić) - Vijeira (od 53’ Sikimić);

Partizan: Šaranov - Bandalovski, Gogua, Jovanović, Bogosavac - Everton, Brašanac, Kosović - Mihajlović, Stevanović (od 83’ Vlahović), Ilić (od 73’ Božinov).

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

>>> Kako se trese Marakana kad u isto vreme zagrme Delije i Grobari (VIDEO)

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

>>> Vijeira neće imati bolji motiv da sruši Partizan: Selektor Portugalije dolazi na večiti derbi!

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Provincijalac

    16. april 2016 | 19:41

    Tuča, noževi, krv.... A vi kao navijate, razrađujete strategiju... O fudbalu možemo govoriti tek kada se oslobodimo ovog zla, ovog karcinoma koji neki nazivaju grobari i delije !!!!!!

  • Grobari Titel

    16. april 2016 | 20:01

    Tuga i na jednoj i na drugoj strani. Tuga i sramota ovi nisu ni za seoske lige

  • @Жика Живац@

    16. april 2016 | 20:03

    Izvukose se franjevci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA