Podvig srećnog Dalasa u trileru: Oklahomi poništen koš u poslednjoj sekundi! (VIDEO)

Stef Kari propustio drugi meč protiv Hjustona i novu pobedu šampiona

  • 0

Onda kada su ga svi otpisali Dalas je uzvratio udarac! 

Teksašani su "brejknuli" Oklahomu na gostujućem terenu u uzbudljivoj drugoj utakmici četvrtfinalne serije, samo dva dana pošto su pretrpeli bolan poraz na istom mestu izražen sa ponižavajućih 38 poena razlike. Trebalo je, dakle, posle toga pokazati reakciju.

Tim Rika Karlajla je taj neuspeh brzo gurnuo u zaborav, pregrupisao snage i odigrao sjajan meč, dovoljno za egal u seriji koja se igra do četiri pobede - 85:84!

>>> Džejms pokušao da iskopira Karija, pa doživeo neviđen blam! (VIDEO)

Pobeda gostiju proglašena je tek nakon ponovnog pregledavanja poslednje akcije Tandera i poena Stivena Adamsa, koji to zapravo nisu bili, jer je centar Oklahome uputio šut po isteku vremena. Bio je to spektakularan završetak klasičnog košarkaškog trilera.

Na vrhuncu drame, pri vođstvu Dalasa 85:81, Durent je devet sekundi pre kraja pogodio trojku, a Rejmond Felton na drugoj strani promašio oba slobodna bacanja sedam sekundi pre kraja. Usledio je skok Durenta, koji je loptu predao Vestbruku, i sprint njih dvojice ka košu gostiju.

Lopta je na kraju ponovo došla do Durenta, on je promašio polaganje, usledila je "odbojka" Vestbruka - i njegov promašaj, da bi Adams bio precizan, ali je njegov pokušaj stigao kasno...

Junak pobede, mada je malo nedostajalo da bude tragičar, bio je Felton sa 21 poenom. Novicki je postigao 17, Deron Vilijams 13, a vrlo dobar je bio i bivši centar Reala Salah Medžri sa 12 poena.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Nerešeno je i u seriji Toronta i Indijane. Reptorsi su posle šokantnog poraza u prvom meču, u drugom bili bolji i dobili duel rezultatom 98:87.

Očekivalo se da Kajl Lauri i Demar Derozan "povuku" ekipu, jer se nisu proslavili u prvom duelu, ali je to umesto njih uradio litvanski centar Jonas Valančijunas, najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 23 poena, uz to i 15 skokova.

Lauri je ponovo bio neraspoložen u šutu. Deset od ukupno 18 poena postigao je sa penala (10/10), za tri je šutirao 0/5, uz samo četiri pogođene "dvojke". De Rozan je bio još slabiji sa samo 10 poena.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap
Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Ipak, sjajni Valančijunas nadoknadio je sve promašaje udarnog dvojca. Odbrana Pejsersa nije imala rešenja za njega, ali su gosti svakako uspeli da ispuni osnovni cilj u Kanadi, pošto sa 1:1 sele seriju u Indijanu.

Pol Džordž je ponovo bio značajno najbolji pojedinac gostiju, ovoga puta sa 28 poena.

Golden Stejt je poveo 2:0 protiv Hjustona i bez pomoći najboljeg igrača i strelca Stefa Karija u drugom meču serije - 115:106.

MVP nije dobio dozvolu lekara da zaigra (povreda u prvoj utakmici), ali se ispostavilo da to nije bio toliki problem za Voriorse, koje je predvodio Klej Tompson sa 34 poena. Iguadala je dodao 18, a Livingston 16.

Na drugoj strani Harden je ubacio 28.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA