Doneta konačna presuda za jednu od najvećih navijačkih tragedija u istoriji! (FOTO) (VIDEO)

Porota je utvrdila da je policijska greška doprinela opasnoj situaciji i da navijači Liverpula svojim ponašanjem nisu izazvali nesreću, što znači da su nezakonito izgubilo život i da je za to neko odgovoran.

  • 0

Britansko tužilaštvo utvrdilo je da je policijska greška uzrokovala tragediju na stadionu Hilsboro u Šefildu 1989. godine i smrt 96 navijača Liverpula uoči utakmice protiv Notingem Foresta, preneo je Skaj sport.

>>> POSLE 25 GODINA: Pokrenuta nova istraga o Hilsborou tragediji!

Porota je utvrdila da je "policijska greška doprinela opasnoj situaciji i da navijači Liverpula svojim ponašanjem nisu izazvali nesreću, što znači da su nezakonito izgubilo život i da je za to neko odgovoran".

Na ovaj način porodice žrtava konacno su dobile satisfakciju, pošto se dugo krila prava istina.

Naime, u izveštaju lorda Tejlora iz 1990. godine navodi se da je glavni uzrok tragedije loša policijska kontrola ulaska navijača na tribinu, ali je tadašnja vlast odlučila da nema dovoljno dokaza za pokretanje istrage protiv nadležnih iz policije.

Brojni navijači Liverpula, kao i porodice navijača koji su nastradali tog dana emotivno su dočekali izricanje presude, posle čega su zajedno, ispred suda, zapevali čuvenu himnu kluba "You'll never walk alone".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/Owen Humphreys/PA via AP Foto: Tanjug/Owen Humphreys/PA via AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA