Peković: Očekujem Partizan u Evroligi za 2-3 godine, ali ove idemo na titulu u Srbiji!

Prvi čovek crno-belih ističe da su ambicije kluba u domaćoj ligi uvek iste

  • 24
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Nikola Peković ulazi u finiš prve sezone kako je na čelu Partizana, a kako se snašao u ulozi predsednika kluba kao još uvek aktivan igrač i to ''preko bare'' pričao je za Novosti.

Košarkaš Minesote je po završetku sezone došao u Beograd gde aktivno učestvuje u vođenju kluba sa lica mesta. Objasnio je da je stanje u Partizanu veoma loše, najteže u njegovoj istoriji, a na pitanje kada očekuje da crno-beli ponovo zaigraju u najjačem klupskom takmičenju, rekao je da se nada da će to biti što pre, ali očekuje da do toga dođe za 2-3 godine.

>>> PEKOVIĆ OTVORIO DUŠU: Govorio o Vujoševiću, ručku sa Čovićem, Vučićevoj pomoći...

- Na početku sezone sam rekao da nam je potrebno nekoliko godina da se konsolidujemo, i igrački, i finansijski. Već sad vidimo da sve ide nabolje. Nadamo se da će to biti za dve-tri godine. Radimo da do toga dođe što pre, to je u interesu svih.

Peković je i detaljnije objasnio kakvo je finansijsko stanje u klubu .

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Kada sam došao u klub, imali smo samo NIS. Nedavno nam je država pomogla, kao i premijer, i dobili smo "Telekom". Bilo je još nekih pomoći sa strane i nešto što sam ja sam dodao. Ustalili smo dinamiku plaćanja i nema kašnjenja. Nemoguće je sve dugove vratiti odjednom, ali uspeli smo da preživimo i dovedemo neka pojačanja, što je u prvom trenutku delovalo nemoguće. Mislili smo da ćemo igrati sa juniorskim timom.

- To ljudi brzo zaborave, takav je naš mentalitet. Sada niko ne razmišljao o tome kako smo počeli. Nismo imali ništa, Partizan je bio u najlošijoj situaciji od svog osnivanja. To je borba koja je za nas sada još teža nego što je bila, jer onda nismo imali nikakva očekivanja, a sada su ona porasla.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Što se tiče odnosa sa najvećim rivalom Crvenom zvezdom, Peković kaže da ih nema i da se trudi da klub ne ulazi ni u kakve nesuglasice jer ima mnogo svojih problema.

- Što se nas tiče, nemamo nikakvih problema sa njima. Trudim se da ne ulazimo ni u kakve nesuglasice, jer imamo mnogo svojih problema. Svađe ne vode ničemu. Bude tu nekih i napada, ali mi se trudimo da ih izbegnemo. Odgovorimo kada treba da se odgovori.

Kada su u pitanju ambicije u Superligi, Peković tu daje nedvosmislen odgovor.

- Zna se da Partizan uvek ide na titulu. Meni bi bilo lično drago da je osvojimo, ali ne dajem nikakav imperativ uzimanja pehara. Partizan je uvek imao najviše ciljeve i tako će i da ostane kakva god situacija bila - istakao je Peković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ibanjez ponos hrvatske zvezde

    29. april 2016 | 23:53

    Samo napred Nikola.Ponovo da nas odvedes do vrha Evrope.Zapisana je 1992 godina sa zlatnim slovima!!!Armija navijaca je uz tebe i uz vas.To smo vam dokazali i ove sezone kada nam nije islo a svedno smo bili najgledaniji na jadranu.Jos jedan dokaz da crno bela ljubav nema granica!!

  • ☆☆☆

    29. april 2016 | 23:30

    Partizan u Evroligi za 23 godine i ajde nekako da prihvatim (mada neće postojati Partizai tada),ali šampionska titula ove godine..hahahahah aaaa hahahahahahah Alo bre...Prvo imate Zvezdu,jednu od najboljih timova Evrope,među 8 najboljih,drugo imate Megu,vicešampiona ABA lige i osvajača nacionalnog kupa..Tek možete da se borite sa FMP-om za treće mesto.Kakva crna titula,ne zasmejavaj Pekoviću ovaj narod ovde.

  • Milance

    29. april 2016 | 22:29

    2-3, mislio je 23godine☺.. lapsus skripta☺

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA