Tuga u Barseloni! Preminula legenda Nou Kampa! (VIDEO)

Barselona je ostala bez svog čuvenog "Glasa"

  • 2

Tužan dan je danas u Barseloni. Čuveni "glas" FK Barselone Manel Vik Sančez (78) je preminuo u petak 29. aprila dan pre utakmice katalonskog kluba protiv Betisa iz Sevilje.

>>> Trač (ali dobar): Barsa sprema transfer iznenađenje od 30M evra

Na žalost on je bio bolestan i nije mogao da bude ni na poslednjem meču, prošle subote na Kampu Nou protiv Sportinga, a nedelju dana kasnije je preminuo.

Sančez je inače bio čuveni spiker na stadionu Kamp Nou i najavljivač igrača skoro 60 godina.

Počeo je još daleke 1958 godine, kada je tadašnjem spikeru iznenada pukao glas, pa su unajmili Manela da za odmeni. On je to uradio fenomenalno, i znali su da su dobili novog spikera.

Ipak, nije sve bilo tako idealno u njegovom poslu i životu. Godine 1972. je upao u problem sa španskim vlastima jer je na utakmici izgovorio reči na katalonskom, a ne na španskom. A rekao je samo da se dete izgubilo i da ga majka čeka kod izlaza.

U karijeri dugoj skoro 60 godine propustio je samo četiri utakmicde Barse na Kamp Nou. Jednom kada je išao na operacaiju (dva meča) Jendom kada mu se ćerka udavala i ovaj poslednji protiv Sportinga.

Manel Vich, the voice of Barça | Manel Vich, la... by fcbarcelona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA