Velbek približio Arsenal Ligi šampiona, Njukasl pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

Rafa Benitez vodi ''Svrake'' ka opstanku u Premijer ligi, a Arsenal je stavio pritisak na Siti minimalnom pobedom nad Noričem

  • 0

Arsenal je korak bliže direktnom plasmanu u Ligu šampiona posle pobede nad Noričem na svom Emirejtsu. Jedini gol bio je delo Danija Velbeka, koji je preciznim šutem sa ivice kaznenog prostora prosledio loptu u mrežu nakon što mu je Žiru lepo spustio glavom.

Tako je ekipa Arsena Vengera pobegla Sitiju na tri boda, ali ''Građani'' imaju meč manje, koji igraju u nedelju na gostovanju Sautemptonu.

Ovim trijumfom Arsenal je pomogao Njukaslu i stavio Norič u neugodnu poziciju u zoni ispadanja. Svrake su ih sada preskočile na tabeli, pošto su nešto ranije osvojili tri boda na Sent Džejms Parku.

Jedini pogodak za Njukasl na ovom meču, a možda i najvažniji u sezoni, postigao je Andres Taunzend iz slobodnog udarca u 58. minutu.

Gosti su mogli i do izjednačenja, ali je u u 70. minutu Johan Kabaj, bivši igrač Njukasla, promašio jedanesterac. Na terenu je od 72. minuta bio i Aleksandar Mitrović.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

>>> Novi Srbin u Njukaslu: Golman Dmitrović stigao kod Mitrovića

Njukasl je pobedom pobegao iz opasne zone i trenutno ima 33 boda, bod više od Sanderlenda, koji je u istom terminu odigrao nerešeno sa Stoukom (1:1).

Andros Townsend Goal HD - Newcastle United 1-0... by Allinoneclips

Sanderlend je od 50. minuta gubio, pošto je gol za Stouk postigao Marko Arnautović, dok je izneđačenje i vredan bod doneo Džermejn Defo iz penala u 90. minutu.

U ostalim mečevima Everton je savladao Bornmut (2:1), Votford je posle velike borbe i preokreta u finišu savladao Aston Vilu (3:2), dok je Vest Hem rutinski slavio na gostovanju Vest Bromvič Albionu (3:0).

Rezultati:

Njukasl - Kristal Palas 1:0

(Taunzend 58)

Votford - Aston Vila 3:2

(Abdi 45, Dini 90,90+2 - Klark 28, Aju 48)

Everton - Bornmut 2:1

(Kleverli 7, Bejns 64 - Pjui 9)

Stouk - Sanderlend 1:1

(Arnautović 50 - Defo 90. penal)

Vest Bromvič Albion - Vest Hem 0:3

(Kujate 34, Nobl 45, 79).

Arsenal - Norič 1:0

(Velbek 59)

Nedelja:

Svonsi - Liverpul (13.00)

Mančester Junajted - Lester (15.05)

Sautempton - Mančester Siti (17.30)

Ponedeljak:

Čelsi - Totenhem (21.00)

Tabela:

Lester 76 bodova, Totenhem 69, Arsenal 67, Mančester Siti 64, Vest Hem 59, Mančester Junajted 59, Liverpul 55, Sautempton 54, Stouk 48, Čelsi 47….

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA