Partizan silan u Surdulici, raspucani Mihajlović i Božinov koji preti Vijeiri na listi strelaca (VIDEO)

Crno-beli slavili na gostovanju rezultatom 4:0 i tako se vratili u igru za drugo mesto

  • 26

Partizan ima razloga za slavlje nakon 4. kola plej-ofa Super lige! Osim što su pobedili Radnik iz Surdulice rezultatom 4:0, crno-bele je sačekala i radosna vest sa Banovog Brda - Vojvodina je slavila sa 2:1 i vratila tim iz Humske u borbu za drugo mesto.

Crno-beli su pitanje pobednika rešili u finišu prvog poluvremena kada je Božinov pogađao u 41. i 45. minutu, a definitivna potvrda usledila je u 58. minutu nakon što je Nemanja Mihajlović postigao svoj drugi gol u šampionatu, a zatim i treći u 91. minutu.

Mladi vezista je bio i asistent Božinovu kod prvog gola, a bugarski internacionalac će mu za ovo sasvim sigurno uplatiti 500 evra po dogovoru. Jer, Božinov je stigao na kotu 18 i sada mu Hugo Vieira beži samo dva gola, dok je Pavlovića iz Čuke prestigao.

Partizan je bio bolji rival i odigrao je sigurno najbolji meč protiv Radnika od ukupno tri koliko su puta snage odmerili ove sezone. U Surdulici je bilo 2:2, u Humskoj 3:2 posle preokreta i sada ovaj ubedljiv trijumf.

Iako su po nalogu Disciplniske komisije FSS bili lišeni pomoći svojih navijača na gostovanjima, Surudlicom je od početka odjekivalo ''Napred Partizan''. Izabranici Ivana Tomića kao da su poslušali Grobare jer su od prvog minuta atakovali ka golu Ristića.

Prvu najbolju priliku imao je Božinov u 17. minutu kada je, na dodavanje Ilića, pogodio prečku. pre toga je bio kratak za pola koraka nakon asistencije Brašanca. Kao da su fudbaleri Partizana hteli da baš Božinov trese mrežu...

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Potom su iz Partizana dva puta tražili penal, ali sudija Piper se  nije oglašavao. Ni nakon ruke Markovića, niti posle pada Vulićevića. To kao da je bila najava munjevitog finiša prvog poluvremena.

Usledila je kontra crno-belih koju je Jovanović započeo iz svog kaznenog prostora. Izbacio je loptu do centra terena, ona je potom došla kod Mihajlovića koji se ustremio po levoj strani i na 10-ak metara u kaznenom prostoru našao Božinova - 1:0.

Samo četiri minuta kasnije Bugarin je uz pomoć defanzivaca ponovo prevario Ristića i na sebi svojstven način proslavio gol.

Jeste prednost na poluvremenu bila velika, ali su se mnogi navijači Partizana setili prethodnog gostovanja u Surdulici kada su vodili 2:0,a  nisu pobedili. Znao je to i Ivan Tomić tako da je na poluvremenu verovatno skrenuo pažnju svojim momcima.

Da se ne istorija ne ponovi pobrinuo se Mihajlović u 58. minutu, a isti igrač je do kraja postigao još jedan gol. U nadoknadi vremena, kada su svi očekival kraj.

FK RADNIK - FK PARTIZAN 0:4

(Božinov 41, 45, Mihajlović 58, 90+)

RADNIK: Radnik: Ristić, Milovanović, Vuković, Stojanović Filip (Mutavdžić 46), Arsić (Pavlović 73), Stojanović Slaviša (Jovanović 61), Gojković, Putinčanin, Deletić, Marković, Owusu.

Klupa: Vasiljević, Simonović, Vučetić,Radovanović.

PARTIZAN: Šaranov, Vulićević, Jovanović, Stevanović, Bogosavac, Everton, Brašanac (Kosović 46), Ilić (Lukić 68), Mihajlović, Golubović, Božinov (Vlahović 77)

Klupa: Kljajić, Subić, Jevtović, Stevanović.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DocaPFK

    3. maj 2016 | 18:57

    Božogol!

  • Grobari Pancevo

    3. maj 2016 | 20:02

    Bravo crno-beli!!!U ocima nasim ti si samipon!!!KUP JE NAS!!!!!!!!!!

  • Ibanjez ponos hrvatske zvezde

    3. maj 2016 | 20:04

    Samo gazi PARTIZANE.U drugome delu prvenstva smo daleko ispred svih.Prvi del odnosno jesenski deo sezone nas je Luga Evrope izcrpila a i ovi su radili svasta na laznjaka....al sad ce kvalifikacije za Evropu i videce se koje gde a svi znamo ko je evropski veciti epizodista.A zna se ko redovno ulati u Ligi Evrope...PARTIZANE SAMO HRABRO

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA