Grizman odveo Atletiko u finale, dva promašena penala i Bajernove suze (VIDEO)

Jorgandžije jesu poražene u Nemačkoj rezultatom 2:1, ali su zbog gola u gostima prošli dalje

  • 66

Atletiko Madrid je prvi finalista Lige šampiona za sezonu 2015/16! Iako su izgubili revanš meč u Minhenu rezultatom 2:1, Jorgandžije su srušile Bajern golom u gostima - Antoan Grizman je matirao Manuela Nojera u 54. minutu i ''naplatio'' onih 1:0 u Madridu.

Bio je to prvi pravi šut gostiju ka golu Nojera, ali dovoljan da se ponovi uspeh od pre dve sezone kada je Atletiko poražen u finalu od Reala. A da li će ponovo tamo igrati sa gradskim rivalom saznaćemu u sredu veče kada kraljevski klub odigra svoj meč protiv Mančester Sitija.

>>> UMALO TUČA U MINHENU: Riberi obema rukama držao Simeonea i odigao ga od zemlje (VIDEO)

Strelci za domaći tim bili su Ćabi Alonso u 31. i Robert Levantovski u 74. minutu, dok je pomenuti Grizman na početku drugog poluvremena izbegao ofsajd zamku i iskoristio asistenciju Fernanda Toresa.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Bila je to prva Toresova asisttencija u LŠ u dresu Atletika, ali je iskusni napadač mogao da preraste u tragičara gostujućeg tima. Igrao se 84. minut kada je Španac iznudio penal (doduše sumnjiv), ali mu je Nojer odbranio šut sa bele tačke.

Ovako - tragičar je Tomas Miler koji sasvim sigurno neće moći da spava. Zašto? Jer je i on promašio penal u momentu kada je Bajern mleo Madriđane na terenu. Postigli su gol u 31. minutu i samo tri minuta kansije mogli su da povedu sa 2:0. Rezultat koji bi im doneo plasman u finale.

>>> Da li je to sudija častio Toresa penalom? (VIDEO)

Najpre je Alonso iz slobodnjaka, uz pomoć Himeneza, prevario Oblaka i dao mu gol posle 632 minuta, da bi isti igrač napravio penal nad Martinezom. Miler je šutirao levo, Oblak je bio tamo. Nemac je sigurno poželeo da se nije ni našao u prvih 11 nakon što su mediji kritikovali Gvardiolu jer ga u Madridu nije ubacio.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Tada je na scenu je stupio Dijego Simenone koji je ''iznudio'' kratak prekid kako bi smirio atake domaćih fudbalera. Sukobio se sa klupom Bajerna, ali i Riberijem. Iskusno je Argentinac ''odradio stvar'' i pomogao svom timu da dođe do daha.

>>> ČOLO SIMEONE UDARIO SUDIJU! Da li će trener Atletika ostati bez finala LŠ? (VIDEO)

Na poluvremenu je napravio izmenu i ubacio ofanzivnijeg Karaska u igru, ali mu je napadački dvojac doneo gol vredan finala. Grizman je jednu odbijenu loptu glavom vratio ka Toresu, ovaj iz prve prosledio u prostor gde je omaleni napadač pretrčao odbranu Bavaraca i utišao Minhen.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Igra Bajerna se okrenula za 180 stepeni. To više nije bila ona ista ekipa. Sve do 74. minuta i gola Levandovskog kom je Oblak do tada sve ''skidao''. Bavarci su polako stezali obruč i činilo se da će uspeti da uguraju loptu iza Oblakovih leđa. Međutim, sevnula je nova kontra.

U glavnoj ulozi je bio Tores, faul je bio pola metra van 16 metara, ali je Čakir pokazao na belu tačku. Gabi je upitao Toresa ''hoće li on pucati'', dobio je potvrdan odgovor iz koga je proistekla odbrana Nojera. Tračak nade za Bajern koji do kraja nije uspeo da postigne gol i ispao je u trećem uzastopnom polufinalu.

BAJERN - ATLETIKO MADRID 2:1

(Alonso 31, Levandovski 74 - Grizman 54)

BAJERN MINHEN: Nojer – Lam, Boateng, Martinez, Alaba – Alonso – Kosta (Koman 73), Miler, Vidal, Riberi – Levandovski.

ATLETIKO MADRID: Oblak – Huanfran, Godin, Himenez, Luis – Saul, Gabi, Fernandez (Karasko 46), Koke (Savić 90+3) – Grizman (Teje 82), Tores.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA