Šok transfer u Formuli 1: Red Bul oterao Kvjata, uzeo klinca od 18 godina!

Maks Ferštapen od trke u Španiji vozi sa Rikjardom za nekadašnjeg šampiona sveta

  • 2

Šokantan transfer (ili disciplinski postupak) uoči Velike nagrade Španije u Kataloniji.

Red Bul je odlučio da pred narednu trku u šampionatu Formule 1 napravi transfer sa svojom ćerkom-timom Toro Rosom, i da tamo pošalje Danila Kvjata (jedno treće mesto u Kini), a u svog vozača promoviše Maksa Ferštapena, momka od 18 godina.

- Maks je dokazao veliki talenat. Njegove vožnje za Toro Roso su bile impresivne i mi smo odlučili da mu damo priliku da vozi za Red Bul - stoji u zvaničnim izjavama iz tima koji je bio konstruktorski šampion sveta 2010, 2011, 2012. i 2013. godine.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

To je zvanično. Nezvanično, ovo bi mogla da bude ekspresna reakcija zbog incidenta Danijela Kvjata u Rusiji prošle nedelje, kada je neverovatnim reakcijama i udarima već u prvom krugu izbacio Sebastijana Fetela iz trke.

Postoji i teorija da je ovim potezom. Red Bul ustvario udario kontru Ferariju, koji je navodno bio zainteresovan da dovede Ferštapena u svoje redove.

Kvjat će dakle od naredne trke ponovo voziti za Toro Roso u kojem je debitovao 2014. godine. Ferštapen će zajedno sa Danijelom Rikjardom činiti Red Bulov tandem do kraja sezone.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Soma

    5. maj 2016 | 11:24

    Uuu ovo ce da bude dobro

  • +¥¤

    6. maj 2016 | 00:42

    Stvarno nema smisla što su ga vratili u Toro Roso, mislim dobio je 2 kaznena boda i oni ga odmah vraćaju. Kao da je jedini sa 2 kaznena boda u istoriji F1. Stvarno mi je žao. Uz poštovanje za Maksa Ferštapena koji ima izvanredan talenat.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA