Poslednja fudbalska misterija: Becić nije izveo ONAJ slobodnjak (VIDEO)

Voja Brajović je trenirao sa fudbalerima Zvezde, a gol u seriji "Više od igre" je postigao Zoran Filipović

  • 2

Ovih dana ljubitelji domaćih filmova/serija i njihovih repriza na RTS-u imaju prilike da uživaju u kultnom dela iz 1976. godine "Više od igre".

Danas, 40 godina kasnije podsećamo vas na čuvenu utakmicu koja je odigrana u izmišljenom mestu Gradina koja je centar dešavanja.

Sećate se, predstavljeno je kako utakmica između Radničkog i Građanskog ume da podeli varoš na dva dela, a pobeda je važnija od bilo čega. Pamtimo i da je Voja Brajović, koji je nosio ulogu Becića predratnog fudbalera iz Jugoslavije koji igra u Francuskoj, za Pariz Rasing, dolazi kako bi pomogao Građanskom i usližio želju svog rođaka (Đuza Stoiljković).

Tragom te utakmice, došli smo do zanimljivog podatka.

Onaj slobodan udarac koji kao po kazni protivnika obožavani Becić izvede pod prečku, zapravo izvodi nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Zoran Filipović.

Printskrin: youtube/AleXandar Zu Printskrin: youtube/AleXandar Zu

Pisalo se o tome i 1976. kada je ova serija trebalo da se pojavi na televiziji.

"Glumac  Voja Brajović je zaista dobar fudbaler, ali fudbaler Zoran Filipović ipak ume bolje da (kao glumac) pogodi ugao gola iz slobodnog udarca sa 20 metara.

Eto, zato je Voja prepustio mesto pucača svome dubleru Zoranu", navodi se na sajtu yugopapir koji objavljuje arhivske tekstove i reportaže iz stare Jugoslavije.

 

UČIO I OD ŠEKIJA

Zanimljivo je da se tokom snimanja serije Voja Brajović često nalazio na treninzima Crvene zvezde. Driblinge je skidao od neprikosnovenog Dragoslava Šekularca kako bi što verodostojnije nosio ulogu zvezde utakmice u seriji "Više od igre".

"Pravi fudbaler (Zoran) je toliko verno kopirao pokrete pravog glumca (Voje) da će malo ko poverovati da taj dribling i taj slobodan udarac ne izvodi baš Voja Brajović. No, svakako treba reći i da glumac (Voja), kad se pojavljuje kao fudbaler deluje i izgleda kao prava sportska figura."

IGRALO SE U OVČI

Inače, verovatno ne znate i da je utakmica između Radničkog i Građanskog posle koje je "Pavle Vuisić šišao Nikolu Simića" igrana na terenu u Ovči.

Kompletnu epizodu "Utakmica" možete pogledati na videu ispod, a sam gol Becića "pod prečku" je na 16. minutu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rufin

    6. maj 2016 | 18:50

    Vjerovatno malo ko zna da su Voja Brajović i Zoran Filipović komšije iz mjesta Kosić koje se nalazi između Spuža i Danilovgrada

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA